Siūlo subsidijas darbdaviams, išleidžiantiems vyresnius darbuotojus į prastovas | KaunoDiena.lt

SIŪLO SUBSIDIJAS DARBDAVIAMS, IŠLEIDŽIANTIEMS VYRESNIUS DARBUOTOJUS Į PRASTOVAS

  • 2

Vyriausybė siūlo mokėti subsidijas darbdaviams, ekstremalios situacijos ar karantino metu išleidžiantiems 60 metų ir vyresnius darbuotojus į prastovas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pasiūlymui trečiadienį pritarė Vyriausybė.

Jei Seimas priims pataisas, subsidija, kuri galios ir pasibaigus karantinui, bet tęsiantis ekstremaliai situacijai, siekų 100 proc. darbo užmokesčio, bet ne daugiau nei minimali alga (MMA, 607 eurai) arba 70 proc. atlyginimo, bet ne daugiau nei 1,5 MMA (910,5 euro).

Pasak ministerijos, prastovos metu darbuotojui negalima mokėti mažiau nei minimalią algą, jeigu žmogus dirba visą darbo laiką.

Pasibaigus karantinui ir ekstremaliai situacijai arba sugrąžinus darbuotoją iš prastovos, darbdavys toliau gali prašyti šešių mėnesių trukmės subsidijų: pirmą-antrą mėnesį – 100 proc., trečią-ketvirtą – 50 proc., penktą-šeštą – 30 proc., tačiau maksimali riba – 607 eurai (iki mokesčių). 

Toks siūlymas yra vienas iš parengto plano vyresniems žmonėms, kuriems koronaviruso krizė galėjo turėti neigiamos įtakos.

Be kita ko, norima įtvirtinti, kad laikiną darbo paieškos išmoką žmonės gautų iškart tapę bedarbiais, o ne tada, kai baigiasi terminas gauti išeitines išmokas iš darbdavio. Tas pats būtų taikoma, kai žmogus kreipiasi dėl įprastos nedarbo išmokos.

Dabar būna atvejų, kai darbdaviai įsipareigoja mokėti išeitines išmokas, bet jos neišmokamos iškart.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

o kas DARBUS dirbs ?

Kalbajobas

Gal gana tos diskriminacijos pagal amžių? Jei man 59, tai koronė nekelia rizikos? Tegul tik patvirtina - iškart bus darbo Strasbūrui!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS