Siūlymas supirkinėti sulamdytą tarą palaikymo nesulaukė | KaunoDiena.lt

SIŪLYMAS SUPIRKINĖTI SULAMDYTĄ TARĄ PALAIKYMO NESULAUKĖ

  • 1

Šalyje veikiantys taromatai nesuperka taros, jei ji yra praradusi pradinę formą - suglamžyta ar nešvari, tuo besipiktinantis Seimo narys Sergejus Jovaiša pasiūlė įstatymo pakeitimą, kuris turėtų įtvirtinti "rankinį" nepriimtos pakuotės patikrinimą, bet tam priešinasi ir supirkėjai, ir Aplinkos ministerija, rašo portalas 15min.lt.

Vyriausybė trečiadienį svarstys, ar taromatuose superkama tara turėtų būti tikrinama ir rankiniu būdu, jei taromatas jos neatpažįsta. Aplinkos ministerija Vyriausybei siūlo nepritarti S.Jovaišos siūlymui ir vertina, kad kitu atveju vartotojai liktų nuskriausti. "Dalis vartotojų, gyvenančių vietovėse, kuriose įdiegtas automatizuotas pakuočių priėmimas, neturės galimybės grąžinti pakuočių atliekas", - argumentuojama ministerijos pažymoje.

"Jei būtų pritarta Seimo nario pasiūlymui, parduotuvėse, kuriose šiuo metu yra taikomas tik automatizuotas pakuočių priėmimo būdas - pastatyti taromatai - turėtų būti įrengiamos papildomos rankinio pakuočių priėmimo iš vartotojų vietos", - portalui teigė "Užstato sistemos administratoriaus" generalinis direktorius Gintaras Varnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vika

Perskaiciau straipsni,kaip surinkta tara yra perdirbama. Ir pasiro9do ji yra suspaudziama,po to smulkinama. Todel nesuprantama,kodel nenorima supirkineti suglamzytos taros,juk ji vis tiek buna perdirbama? Kame cia reikalas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS