Skrydžių atsigavimo tikimasi tik Velykų laikotarpiu | KaunoDiena.lt

SKRYDŽIŲ ATSIGAVIMO TIKIMASI TIK VELYKŲ LAIKOTARPIU

  • 1

Skrydžių skaičius Lietuvoje sausį, palyginti su pernai, sumažėjo 57,6 proc. ir sudarė kiek daugiau nei 8 tūkst. skrydžių, praneša „Oro navigacija“.

Tranzitinių skrydžių skaičius mažėjo 53,5 proc. ir siekė 6,7 tūkst. skrydžių.

„Remiantis bendrosiomis Eurokontrolės prognozėmis, pirmą šių metų ketvirtį skrydžių srautai išliks nedideli. Artimiausiu metu nežymaus atsigavimo tikimasi tik Velykų laikotarpiu. Tranzitinių skrydžių rinkoje vilčių teikia krovininiai skrydžiais, kuriais šiuo metu gabenamos vakcinos“, – pranešime cituojama „Oro navigacija“ laikinoji generalinė direktorė Redvita Četkauskienė.

Anot jos, vakciną gabenančios aviakompanijos yra skatinamos pažymėti šią informaciją skrydžių plane tam, kad joms būtų suteiktos operacinės lengvatos, sudarančios sąlygas išvengti vėlavimų ir vykdyti skrydžius kuo efektyviau. Lietuvos oro erdvėje praėjusią savaitę buvo aptarnautas tik vienas skrydis, kurio skrydžių plane buvo nurodyta ši papildoma informacija.

Sausį daugiausia kartų tranzitu per Lietuvą buvo skrendama į Rusijos Federaciją – skrydžių vadovai aptarnavo 2120 skrydžių. Antroje vietoje – Vokietija, aptarnauti 1023 skrydžiai, trečioje vietoje Kinija – aptarnauta 440 skrydžių.

Praėjusį mėnesį iš Lietuvos daugiausia buvo skrendama į Rygą (80 skrydžių), Londoną (79 skrydžiai) ir Varšuvą (57 skrydžiai).

Šiemet sausį daugiausia skrydžių Lietuvos oro erdve įvykdė Rusijos oro bendrovė „Aeroflot“ (487 skrydžiai), Latvijos oro bendrovė „airBaltic“ (367 skrydžiai) ir Rusijos oro bendrovė „Rossiya Airlines“, kurios lėktuvai praėjusį mėnesį virš Lietuvos skrido 306 kartus.

Sausį daugiausia kartų lėktuvai kilo ir leidosi Vilniaus oro uoste – čia aptarnauti 927 orlaiviai, arba 72,7 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu metu. Kauno oro uoste aptarnauta 280 orlaivių (64 proc. mažiau nei pernai), Šiauliuose skrydžių vadovai aptarnavo 137 orlaivius (22 proc. mažiau nei pernai), o Palangos oro uoste buvo aptarnauta 80 orlaivių (76,5 proc. mažiau nei pernai).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pensininkė

tai nesikuklina oro uostai veždami mums coroną iš visų pakampių o vietiniai nevalia kelti kojos iš kiemo tuoj bauda pamirškite pasivaikščiojimus su anūkais kalnelius ir žiemiška jūra pasigrožėti gniuždo žmones

SUSIJUSIOS NAUJIENOS