„Sodra“: didesnės pensijos jau pasiekia gavėjus | KaunoDiena.lt

„SODRA“: DIDESNĖS PENSIJOS JAU PASIEKIA GAVĖJUS

  • 3

Senatvės pensijų, netekto darbingumo ir našlaičių pensijų gavėjai birželį jau gauna 5 proc. didesnes išmokas. Šios pensijos mokamos už einamąjį mėnesį.

Vidutinė senatvės pensija dabar siekia apie 482 eurus (ji padidėjo 22 eurais), o turint būtinąjį stažą – 510 eurų (25 eurais), pranešė „Sodra“.

Vidutinės netekto darbingumo pensijos padidėjo 10–21 euru. Bazinė pensija siekia 225,84 euro, o pensijų apskaitos vieneto vertė – 4,94 euro.

Priklausomai nuo gyvenamosios vietos ir pasirinkto mokėjimo būdo, pensijos mokamos iki mėnesio 26 dienos. Gavėjai, kurie gauna pensijas į banko sąskaitas, pavedimų sulauks nuo birželio 8 iki 13 dienos. Pasirinkę gauti pensijas į namus arba jas atsiimti pašto skyriuose, mokėjimų sulauks nuo birželio 10 iki 26 dienos.

Nuo liepos padidėjimą pajus kitų pensijų ir socialinių išmokų gavėjai – gaunantieji išankstines senatvės pensijas, nukentėjusiųjų asmenų valstybines pensijas, pirmo ir antro laipsnio valstybinę pensiją, mokslininkų, pareigūnų ir karių valstybines pensijas.

Didesnių išmokų taip pat sulauks įvairių šalpos pensijų ir kompensacijų bei išmokų gavėjai. Padidės ir kompensacinės išmokos profesionaliojo scenos meno įstaigų kūrybiniams darbuotojams.

Visos šios išmokos mokamos už praeitą mėnesį, todėl nuo birželio padidintos pensijos ir kompensacijos bus mokamos liepą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimui

Tai nebloga pensijike tamstos,o pagall metus,tai dirbti ir dirbti,liuks,pensiją,algos dar,gyvenk ir zvenk....

Netiesa

Pensiją gaunu nuo 21-23 d , ,o pensiją perveda per bankininkystę.

Anonimas

Už išdirbtus 45 metus pakėlė pensiją 14 eurų. Gausiu dabar net 563 eurus. Valio. Dirbu toliau. Man dar tik 66....gal kada dar pakels ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS