„Sodros“ atstovė: šiemet tik 600 žmonių galės įsigyti pensijų anuitetą | KaunoDiena.lt

„SODROS“ ATSTOVĖ: ŠIEMET TIK 600 ŽMONIŲ GALĖS ĮSIGYTI PENSIJŲ ANUITETĄ

„Sodros“ Pensijų anuitetų skyriaus vedėja Daiva Gerulytė sako, kad šiemet pensijų anuitetą galės įsigyti iki 600 asmenų.

„Kalbant apie potencialius įvairių išmokų gavėjus, tai šiais metais tie, kurie sukaupė iki 5 tūkst. eurų, galėjo atsiimti virš 8 tūkst. žmonių, periodinės išmokos nuo 5 iki 10 tūkst. eurų – apie 2,5 tūkst. žmonių ir tik nepilnai 600 žmonių galės ar turės įsigyti pensijų anuitetą, jei nuspręs gauti išmokas. Atitinkamai vėlesniais metais irgi panaši proporcija išlieka, jei kalbėtume apie 2021-2023 metus“, – Seimo Biudžeto ir finansų komitete (BFK) sakė D. Gerulytė.

Anot jos, pensijų anuitetus šiais metais yra įsigiję 5-7 proc. išeinančių į pensiją asmenų.

„Vėliau, žvelgiant į perspektyvą, kai jau bus kaupiantys pensijų fonduose 35-36 metų žmonės, apie 2040 metus, jau ta proporcija bus kardinaliai pasikeitusi. Didžioji dalis, 95 proc., turės įsigyti pensijų anuitetus ir tik maža dalis asmenų gaus vienkartines išmokas“, – teigė D. Gerulytė.

Daiva Gerulytė / D. Labučio/ELTOS nuotr.

Pensijų anuitetas yra paslauga, kai, sumokėjus vienkartinę įmoką iš pensijų fonde sukauptų pinigų, visą likusį gyvenimą „Sodra“ moka mėnesio išmokas. „Sodra“ garantuoja, kad mėnesio išmokos nemažės visą mokėjimo laikotarpį.

Šią paslaugą „Sodroje“ nuo šių metų liepos 1 dienos gali įsigyti dalyvavę antros pakopos pensijų kaupime. Jei antros pakopos pensijų fonde yra sukaupta 10 tūkst. eurų ir daugiau, pensijų anuiteto įsigijimas yra privalomas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS