Spalį Lietuva eksportavo daugiau grūdų | KaunoDiena.lt

SPALĮ LIETUVA EKSPORTAVO DAUGIAU GRŪDŲ

Lietuvos grūdų supirkimo įmonės spalį eksportavo daugiau grūdų, nurodo Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.

Pasak centro leidinio „Agrorinka“, spalį šios įmonės eksportavo 672,87 tūkst. tonų grūdų – 71,33 proc. daugiau negu praėjusių metų analogišku laikotarpiu.

Kviečius (412,2 tūkst. tonų) Lietuvos grūdų supirkimo įmonės eksportavo į Latviją, Vokietiją, Ispaniją, Prancūziją, Rusiją, Alžyrą, Maroką ir Nigeriją (vidutinė kaina – 183,74 euro už toną).

Miežiai (215,25 tūkst. tonų) buvo eksportuoti į Estiją, Lenkiją, Olandiją, Rusiją, Alžyrą, Saudo Arabiją ir Pietų Afrikos Respubliką (vidutinė kaina – 157,44 euro už toną).

Kvietrugių minimu laikotarpiu buvo eksportuota 34,101 tūkst. tonų – jie eksportuoti į Latviją, Ispaniją, Rusiją ir Alžyrą (vidutinė kaina – 165,06 euro už toną). Rugių eksportuota 9,081 tūkst. tonų – jie buvo eksportuoti į Latviją, Estiją, Lenkiją, Vokietiją, Ispaniją ir Saudo Arabiją (vidutinė kaina – 157,44 euro už toną), avižos (1,7 tūkst. tonos) išvežtos į Latviją, Vokietiją, Italiją ir Saudo Arabiją (vidutinė kaina – 151,57 euro už toną).

Rapsų spalį eksportuota 83,36 tūkst. tonų – tai daugiau kaip 5 kartus didesnis kiekis negu prieš metus. Jie išvežti į Latviją, Vokietiją ir Belgiją (vidutinė kaina – 372,69 euro už toną).

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Su

Alzyras nori grazinti grudus su rondapo pagardu jis virsija visas normas nemanau kad lietuvos rinkoje naudojamiem grudam ir is ju miltam ir produktam to rondapo pagardo pakankamai nes jo kiekio niekas netikrina

Ūkininkas

...ypatingai šių grūdų kokybe džiaugiasi Alžyras

Cha

o duonos kepaliukas PC 2 maurai ir dar su rundapu. Normalių miltų neįmanoma nusipirkti - soda su priemaišom ir tiek žinių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS