Spręs, ar leisti Vyriausybei reguliuoti kainas ekstremalios situacijos metu | KaunoDiena.lt

SPRĘS, AR LEISTI VYRIAUSYBEI REGULIUOTI KAINAS EKSTREMALIOS SITUACIJOS METU

Seimas antradienį turėtų apsispręsti, ar leisti Vyriausybei ekstremalios situacijos metu reguliuoti kainas.

Vyriausybė teigia, kad šis įrankis galėtų padėti pažaboti nesąžiningus apsaugos priemonių perpardavinėtojus, šalyje plintant koronavirusui, tačiau kritikai teigia, kad reguliavimas paskatintų juodąją rinką.

Pagal siūlomas pataisas, Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija parengtų būtinų prekių ir paslaugų sąrašą, o kainų bei prieinamumo pokyčius stebėtų Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Jai nustačius prekių ar paslaugų trūkumą ar gamintojų bei pardavėjų piktnaudžiavimą, Vyriausybė galėtų įvesti reguliavimą.

Seimui priėmus įstatymą, jis įsigaliotų tik pasirašius prezidentui Gitanui Nausėdai. Šalies vadovas yra išsakęs nepritarimą tokiai iniciatyvai – jo teigimu, prekės su reguliuojamomis kainomis išnyktų iš rinkos.

Siūlymą taip pat kritikavo Lietuvos banko ir Konkurencijos tarybos atstovai.

Įstatymų projekto aiškinamajame rašte teigiama, kad šiuo metu kai kurios Europos Sąjungos valstybės narės jau ėmėsi panašių priemonių, pavyzdžiui, Prancūzijoje priimtas premjero dekretas, kuriuo reglamentuojamos maksimalios dezinfekcinio skysčio kainos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Aklai vyriausybei

KAINOS KYLA,KYLA IR KYLA!dizelinas pinga,algos mažėja,o prekybininkai,vaistinės SIAUTĖJA.

nuomonė

Būtina!!!!!! be jokių išlygų.

VYTAUTAS

KOKIE DEBILAI TOJE VYRIAUSYBĖJE.JUK PATYS PO PARDUOTUVES NEVAIKŠTO,KAINŲ NEŽINO.PVZ LIDLE ARBATA KAINAVO 60 CENTŲ,DABAR EURAS.SMULKMENA,BET VISOS KAINOS TAIP PAT ROVĖ Į VIRŠŲ.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS