Statistika: balandžio pabaigoje pastebimas skrydžių skaičiaus augimas | KaunoDiena.lt

STATISTIKA: BALANDŽIO PABAIGOJE PASTEBIMAS SKRYDŽIŲ SKAIČIAUS AUGIMAS

  • 0

Balandžio mėnesio skrydžių statistika paskutinėmis mėnesio dienomis pasiekė antrosios karantino savaitės rezultatus, praneša valstybės įmonė „Oro navigacija“.

Bendras balandžio mėnesio skrydžių skaičius Lietuvos oro erdvėje, palyginti su pernai balandžio mėnesiu, mažėjo 80,7 proc. ir sudarė 4 243 skrydžius. Tuo metu tranzitinių skrydžių skaičius mažėjo 79,4 proc. (3377 skrydžiai).

„Vertindami Lietuvos situaciją ir lygindami ją su kitomis Eurokontrolės aptarnaujamomis šalimis, galime pastebėti, kad skrydžių skaičiaus mažėjimas yra vienas mažesnių. Balandžio mėnesio pabaigoje pastebima nežymi skrydžių augimo tendencija ir numatomas skrydžių atnaujinimas leidžia tikėtis, kad nuosaikus skrydžių augimas išliks ir liepos mėnesį galėsime džiaugtis padidėjusiais skrydžių srautais“, – pranešime cituojamas laikinai einantis įmonės generalinio direktoriaus pareigas Marius Beliūnas.

Balandžio mėnesį daugiausia kartų tranzitu per Lietuvą buvo skrendama į Rusijos Federaciją – skrydžių vadovai aptarnavo 893 skrydžius. Antroje vietoje – Vokietija, aptarnauti 797 skrydžiai, trečioje vietoje Kinija – aptarnauti 379 skrydžiai, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Balandžio mėnesį iš Lietuvos daugiausia buvo skrendama į Vokietiją – 59 skrydžiai, Rusijos Federaciją – 41 skrydis ir Latviją – 39 skrydžiai. Daugiausia skrydžių į Lietuvą vyko taip pat iš Vokietijos – 63 skrydžiai, Rusijos Federacijos – 43 skrydžiai ir iš Latvijos – 40 skrydžių.

Praėjusį mėnesį daugiausia kartų lėktuvai kilo ir leidosi Vilniaus oro uoste – čia aptarnauti 349 orlaiviai, arba 91 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu metu. Kauno oro uoste aptarnautas 241 lėktuvas (70,5 proc. mažiau nei pernai), Palangos oro uoste buvo aptarnauti vos 6 lėktuvai (98 proc. mažiau nei pernai). Tuo metu Šiauliuose balandžio mėnesį buvo pastebimas 16 proc. augimas – aptarnauti 278 lėktuvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS