Sugriežtinimai prekybos vietose supykdė: grasina peršauti kojas | KaunoDiena.lt

SUGRIEŽTINIMAI PREKYBOS VIETOSE SUPYKDĖ: GRASINA PERŠAUTI KOJAS

  • 27

Daugėjant koronaviruso atvejų nuo penktadienio sugriežtinus ir  mažesnių, iki 1,5 tūkst. kv. metrų ploto, parduotuvių darbą prie jų nusidriekė pirkėjų eilės. Sugriežtinimai supykdė ir pirkėjus, ir verslus. Kartais pasipila ir grasinimų.

Grasino peršauti kojas

Mažesnės parduotuvės, kaip ir didelės, dabar privalo aptarnauti pirkėjus tik su galimybių pasu arba reguliuoti jų srautus, kad būtų užtikrintas bent 30 kv. metrų prekybos plotas vienam žmogui.

Nuo penktadienio vienas prekybos tinklas, iki šiol to nedaręs, pradėjo reikalauti galimybių paso. Tačiau net ir dalis šį dokumentą turinčių žmonių nėra patenkinti nauja tvarka.

Anot apsaugos darbuotojų, pasitaikė ir grasinimų, kad peršaus kojas. 

Vieni LNK kalbinti pirkėjai sakė, kad nauji ribojimai tai „fašizmas“, kiti tai pavadino „idiotizmu“ ar „absurdu.“

Kai kurie neturintys galimybių paso stoviniavo aplink Vilniuje esatį prekybos centrą. Vienas vyras teigė, kad jis jau išvakarėse pasirūpino maistu.

„Prisipirkau labai daug ir sergantiems nuvežiau, – nepasiskiepijęs vyras tikino nežinantis, kaip elgsis ateityje, tačiau teigė turintis mintį, kaip nemirti iš bado. – Studentai galėtų uždarbiauti. Aš mielai sumokėčiau eurą, kuris man atneštų maisto iš parduotuvės.“

Kiti kalbintieji teigė besidžiaugiantys, kad daugėja vietų, kur prašoma galimybių paso.

Žmonių mintys apie sugriežtinimus – šiame vaizdo įraše:

„Griežtesni nei buvo per karantiną

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė LNK laidai „Labas vakaras, Lietuva“ teigė, kad dabar yra sunku ir įtempta.

„Prekybos vietose dabar galioja reguliavimai, kurie tam tikrais atvejais, ypač maisto prekių parduotuvėse, yra griežtesni nei buvo per karantiną, kai nebuvo vakcinų. Galioja dabar du standartai: vienas yra galimybių paso standartas – kuo Lietuva yra unikali tarp Europos Sąjungos valstybių, tik Kipre yra taikomas panašus, tik griežtesnis ribojimas. Likusi dalis parduotuvių, kurių plotas yra mažesnis nei 1,5 tūkst. kv. metrų ploto, gali pasirinkti, ar veikti su galimybių pasu, ar su nauju 30 kv. metrų prekybos ploto vienam žmogui ribojimu. Jis kaip ir pažįstamas, tik nauja tai, kad kvadratų yra numatyta labai daug. Du tris kartus daugiau nei buvo per pirmą ir antrą karantiną“, – sakė pašnekovė.

Toks ribojimas, anot jos, yra labai griežtas. Ji teigė, kad ir dabar nėra žinoma, ar toks ploto ribojimas nesukels tos priešingos bangos, kai visi plūstelės į parduotuves, kurios aptarnauja su galimybių pasu ir ar tas srautas pasiskirstys tolygiai.

„Srautai yra išbalansuoti ir dabar visi žiūri ir vietoje bando valdyti situaciją“, – sakė R. Vainienė. Tai, anot jos, tikrai bus iššūkis, ypač vaistinėms.

„Prekybininkai dar bando įsivertinti, kaip elgsis vartotojas. Jeigu visi žmonės sugūžės į parduotuves su galimybių pasu, tai didelės problemos nebus. Bėda bus, jei jie ir toliau norės apsipirkinėti ir mažose parduotuvėse be galimybių paso. Dabar tokių parduotuvių yra sumažėję, tad tada formuosis eilės lauke. Oro sąlygos – nekokios“, – sakė R. Vainienė.

Daugiau R. Vainienės minčių – šiame vaizdo įraše:

 

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Vova

Proto ubagai sugalvojo gluzpasi o avinai vikdo nes ira dar glusesni.

edmis

seima reiktu prie sienos sustacius susaudyt

Dan

Taisingai reikia šaudyti i kojas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS