Svarstymuose, ar pratęsti A. Skardžiaus komisijos veiklą, daroma pertrauka | KaunoDiena.lt

SVARSTYMUOSE, AR PRATĘSTI A. SKARDŽIAUS KOMISIJOS VEIKLĄ, DAROMA PERTRAUKA

Seimas iki ketvirtadienio daro pertrauką svarstymuose, ar leisti tęsti veiklą parlamentinei laikinajai tyrimo komisijai, kuri aiškinosi buvusios Vyriausybės veiklą energetikoje. Seimas, be to, pritarė socialdemokratų siūlymui atlikti nepriklausomą SGD terminalo projekto auditą, kai jis bus baigtas. 

Sprendimą Seimas priėmė antradienį, „darbiečių“ paprašius klausimo svarstymą atidėti iki kito posėdžio. Už tokį siūlymą balsavo 65 Seimo nariai, prieš - 11, o susilaikė 22 parlamentarai.

„Darbiečiai“, anot Vytauto Gapšio, buvo priversti prašyti pertraukos, Seimui pritarus socialdemokratų Algirdo Syso, Birutės Vėsaitės ir Irenos Šiaulienė siūlymui leisti komisijai iki Kalėdų papildomai tirti ne tik suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo Klaipėdoje projektą. Be to, sprendimą lėmė ir šių parlamentarų siūlymas kol kas neteikti Seimui išvados dėl Europos Sąjungos (ES) trečiojo energetikos paketo įgyvendinimo būdo.

Komisijos pirminėje išvadoje teigta, kad „Lietuvos dujų“ nuosavybės atskyrimas nėra optimalus valstybei. Vėliau komisija teigė šią išvadą pakeitusi ir atsisakiusi griežtų formuluočių.

Todėl komisija šio klausimo atidėti iš pradžių neprašė, bet prieš priėmimą socialdemokratai įregistravo pataisas, kad Seimui nebūtų kol kas teikiama išvada ir dėl trečiojo energetikos paketo įgyvendinimo.

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį rytą pareiškė nepritariantis, kad komisijos darbas dėl SGD projekto turėtų būti pratęstas. Jis taip pat užsiminė apie projekto auditą.

Kitas išvadas komisija dėl jai Seimo suformuluotų klausimų parlamentarams turi pateikti iki kovo 28-osios.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS