Tarptautinio vandenilio koridoriaus galimybių studiją rengs švedų „Afry“ | KaunoDiena.lt

TARPTAUTINIO VANDENILIO KORIDORIAUS GALIMYBIŲ STUDIJĄ RENGS ŠVEDŲ „AFRY“

  • 0

Tarptautinio Šiaurės ir Baltijos šalių vandenilio koridoriaus galimybių studiją už 350 tūkst. eurų (be PVM) parengs Švedijos inžinerijos, projektavimo ir konsultavimo įmonė „Afry Management Consulting“, trečiadienį pranešė Lietuvos dujų perdavimo sistemos operatorė „Amber Grid“.

Studiją rengėja iki šių metų vidurio analizuos vandenilio infrastruktūros plėtrą nuo Suomijos, per Baltijos šalis ir Lenkiją iki Vokietijos, taip pat žaliojo vandenilio tendencijas regione.

„Tarptautiniai konsultantai taip pat pateiks rekomendacijas dėl projekto apimties, dujotiekio maršruto, pajėgumų, finansavimo ir rizikų valdymo. Be to, bus analizuojamos ir galimos vandenilio saugyklos“, – pranešime teigė „Amber Grid“ vadovas Nemunas Biknius.

„Amber Grid“ atstovė Laura Šebekienė BNS nurodė, kad studijos rengimas kainuos 350 tūkst. eurų (be PVM), išlaidas po lygiai dalinsis projekto partneriai – Lietuvos, Suomijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Vokietijos dujų perdavimo sistemų operatoriai. 

Susitarimą dėl bendradarbiavimo vandenilio koridoriaus projekte „Amber Grid“ su kitais projekto dalyviais pasirašė 2022-ųjų gruodį. Pernai lapkritį Europos Komisija (EK) projektui suteikė bendro intereso projekto (PCI) statusą.

Lietuvos bendrovė buvo atsakinga už galimybių studijos pirkimą, jos rengėja išrinkta konkurso būdu.

Projektą, kuriuo siekiama sujungti žaliosios energijos gamybos regionus Šiaurės Europoje su pagrindiniais vartojimo centrais vidurio Europoje, tikimasi įgyvendinti iki 2030 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS