Tyrimas: daugiau nei 80 proc. lietuvių atostogas užsienyje planuoja iš anksto | KaunoDiena.lt

TYRIMAS: DAUGIAU NEI 80 PROC. LIETUVIŲ ATOSTOGAS UŽSIENYJE PLANUOJA IŠ ANKSTO

  • 0

Atostogų planavimas – svarbi užduotis, norint realizuoti tiek savo norus, tiek užtikrinti pačios kelionės kokybę. „TopTravel.lt“ duomenimis, 37 proc. apklaustųjų kelionės planavimą pradeda prieš kelis mėnesius, 32 proc. – prieš pusę metų, 17 proc. – prieš kelias savaites, o planuoti atostogas paskutinę minutę susizgrimba vos 8 proc. atostogautojų.

„Šiais laikais keliauti po užsienio šalis darosi vis paprasčiau, o tai skatina ne tik galimybių bet ir pasiūlos augimą. Turint didelį pasirinkimą ir neplanuojant iš anksto, iš tikrųjų kyla rizika pasimesti. Atliktas tyrimas parodė, kad lietuviai atostogoms pradeda ruoštis iš anksto ir tik maža dalis keliauja spontaniškai”, – sako  kelionių agentūros „TopTravel.lt” vadovas Arūnas Navickas.

Pasak A. Navicko, daugiau nei ketvirtadalis vyksta į šalį, kurioje nėra lankęsi anksčiau, 19 proc. keliauja tik į šiltus kraštus, o vos 1 proc. teigė, kad atostogų vietos paieškai neskiria daug dėmesio ir dažnai renkasi šalį atsitiktinai. Informacijos apie planuojamą aplankyti vietovę lietuviai dažniausiai ieško internete: daugiau nei ketvirtadalis (26 proc.) tam naudoja internetines paieškos sistemas, šiek tiek mažiau (20 proc.) medžiagos ieško specializuotose turizmo internetinėse svetainėse.

Didžioji dalis (70 proc.) apklaustųjų keliones planuoja naudodamiesi kelionių agentūrų paslaugomis, o visiškai savarankiškai savo atostogoms ruošiasi beveik trečdalis (27 proc.) lietuvių. Penktadalis apklaustųjų teigė, kad jų sprendimui į kokią šalį vykti įtakos nedaro niekas, jie patys nusprendžia, kur nori keliauti. Likusi dalis keliautojų teigė, kad jiems didžiausią įtaką daro kitų žmonių kelionių įspūdžiai (20 proc.), kelionių agentūrų konsultantų patarimai (15 proc.) bei straipsniai spaudoje ir internete (10 proc.).

Šių metų atostogų kelionių planavimo tendencijas atskleidė 2015 m. birželio mėnesį atlikta kelionių agentūros „TopTravel.lt“ klientų apklausa, kurioje dalyvavo 3005 asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS