Tyrimas: pratęsus karantiną, verslui atsigauti prireiks metų? | KaunoDiena.lt

TYRIMAS: PRATĘSUS KARANTINĄ, VERSLUI ATSIGAUTI PRIREIKS METŲ?

Dauguma įmonių mano, kad tuo atveju, jei karantinas tęsis ir gegužės mėnesį, verslui atsigauti prireiks nuo pusmečio iki metų, rodo Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) atlikta apklausa.

„Jei karantinas tęsis ir gegužės mėnesį – 36,8 proc. apklaustųjų mano, kad reikės metų laiko, 20,5 proc. mano, kad reikės pusės metų, 17,2 proc. – kad prireiks pusantrų metų, dvejų metų – 20,2 proc., trejų metų – 5,3 proc.“, – trečiadienį nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė LVK prezidentas Valdas Sutkus.

Kaip įvardijo V. Sutkus, į klausimą, koks BVP pokyčio rezultatas bus per 2020 metus, jei karantinas bus pratęstas, 40,9 proc. atsakė, kad BVP kris nuo 5 iki 10 proc., 27 proc. apklaustųjų atsakė, kad BVP turėtų kristi nuo 10 iki 15 proc.

Į klausimą, kurie verslo sektoriais dėl karantino nukentės labiausiai, 27 proc. apklaustųjų atsakė paminėdami turizmo sektorių, 22,2 proc. – maitinimo paslaugų, 13,1 proc. – prekybos sektorių, 11,8 proc. – transporto ir logistikos sektorių, 7 proc. – reklamos ir žiniasklaidos bei viešųjų ryšių sektorių.

33,2 proc. apklaustųjų teigė manantys, kad nedarbo lygis Lietuvoje šių metų rudenį tuo atveju, jei karantinas tęsis gegužę, kils iki 14 proc., dar 27,6 proc. apklaustųjų prognozavo, kad nedarbas kils iki 12 proc., 25,8 proc. sakė, kad nedarbo lygis kils iki 10 proc.

Tyrimo metu buvo apklaustos 337 įmonės iš prekybos, pramonės, paslaugų, žemės ūkio ir aukštųjų technologijų sektoriaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS