Ukrainiečiams darbą siūlo prekybininkai, restoranai, transporto, gamybos įmonės | KaunoDiena.lt

UKRAINIEČIAMS DARBĄ SIŪLO PREKYBININKAI, RESTORANAI, TRANSPORTO, GAMYBOS ĮMONĖS

  • 0

Nuo karo bėgantiems ukrainiečiams Lietuvoje darbą siūlo prekybos tinklai, daugybė viešbučių, restoranų, transporto, gamybos įmonių, teigia Užimtumo tarnyba. Anot jos, per dvi kovo darbo dienas 200 šalies darbdavių pasiūlė darbą ukrainiečiams.

„Turime didelį srautą – per valandą registruojasi apie 10 darbdavių, dienai baigiantis apie 80 teikia darbo pasiūlymus Ukrainos karo pabėgėliams. 30 proc. iš jų siūlo ir apgyvendinimą, nemažai iš jų net neprašo mokesčio“, –  pranešime sakė tarnybos direktorė Inga Balnanosienė.

Ji anksčiau šią savaitę sakė, kad ukrainiečiams siūloma daugiau nei tūkstantis darbo vietų.

Tarnyba pranešė, kad sulaukta daug skambučių iš darbdavių, kurie turi partnerius Ukrainoje ir bando perkelti jų darbuotojus į Lietuvą. Kiti darbdaviai tikina, kad pritaikys darbo grafiką moterims su vaikais.

Kol nežinomas atvykusių žmonių išsilavinimas, darbo pasiūlymai susiję su mažiau kvalifikuotu darbu. Darbdaviai įdarbintų virėjus, kambarines, parduotuvių salės darbuotojus, taip pat kvalifikuotus elektrikus, staklių operatorius ir inžinierius.

„Pirmiausia, be abejo, sprendžiami svarbiausi sveikatos, gyvenamosios vietos, vaikų ir jų pačių saugumo bei teisiniai klausimai. Tačiau aktualus tampa užimtumas ir įsidarbinimas. Tam intensyviai ruošiamės. Kreipėmės į darbdavius, kurie galėtų juos įdarbinti“, – sakė I. Balnanosienė.

Pasak jos, į Lietuvą atvyksta daugiau moterų ir vaikų, todėl ne visi darbo pasiūlymai atitiks jų poreikius. Tikėtina, kad šiuo atveju paslaugų, prekybos ir aptarnavimo įmonės sulauks daugiausiai susidomėjimo.

Šiuo metu tarnyboje dar nėra registruotų ukrainiečių pabėgėlių, tačiau jiems teikiamos informavimo, konsultavimo ir pagal galimybes tarpininkavimo įdarbinant paslaugos – pirmieji Panevėžyje įsidarbino du ukrainiečiai.

Į Lietuvą nuo karo pasitraukę žmonės atleidžiami nuo pareigos įsigyti leidimą dirbti ar sprendimą dėl darbo atitikties. Juos įdarbinti ketinantys šalies darbdaviai neturi kreiptis į Užimtumo tarnybą dėl leidimų dirbti išdavimo.

Gairės: Pabėgėliai, Ukraina, Ukrainos pabėgėliai, karas Ukrainoje, darbas, darbo vietos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS