Užimtumo tarnyba kvies darbo neturinčius asmenis įsitraukti į specialias programas | KaunoDiena.lt

UŽIMTUMO TARNYBA KVIES DARBO NETURINČIUS ASMENIS ĮSITRAUKTI Į SPECIALIAS PROGRAMAS

  • 6

Siekiant į darbo rinką įtraukti ilgą laiką negalinčius susirasti darbo ar apskritai nepageidaujančius dirbti asmenis, jiems Užimtumo tarnyba, padedant šalies savivaldybėms, siūlys specialias kompleksines paslaugas.

„Taikomos vienodos praktikos savivaldybėse padeda spręsti problemas, su kuriomis susiduria ilgai nedirbantys ar nenorintys dirbti klientai. Kiekviename rajone paslaugų prieinamumas skiriasi, galimybės dar nevienodos, tačiau visur teikiama tikslinė pagalba“, – pranešime spaudai teigė Užimtumo tarnybos Priemonių organizavimo departamento l. e. p. direktorė Vaida Kamandulienė.

Suteikus įvairias kompleksines paslaugas, daugiau nei 4 tūkst. besirengiančių darbo rinkai asmenų pernai metais suteiktas bedarbio statusas ir jie pradėjo darbo paieškas, 1,7 tūkst. asmenų padėta įsidarbinti, dar 50 pradėjo savarankišką veiklą pagal verslo liudijimą.

Šiemet į užimtumo didinimo programas numatyta įtraukti 6,5 tūkst. asmenų. Anot Užimtumo tarnybos, dalis šių klientų vengia dirbti, nes turi skolų, priklausomybių, rūpinasi vaikais ar tėvais, neturi kaip atvykti į darbo vietą arba dirba nelegaliai. Kiti stokoja motyvacijos ir aktyvumo ieškant darbo ar naujų karjeros galimybių, ar nebeturi socialinių įgūdžių, nes nedirba jau ilgą laiką.

Šiose programose asmenys mokomi krizių valdymo, sveikos gyvensenos, finansinio ir kompiuterinio raštingumo, taikoma priklausomybių prevencija. Teikiamos teisininko konsultacijos, psichologo, karjeros konsultanto, pavėžėjimo ir kitos socialinės paslaugos, krizių įveikimo specialistų pagalba.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Marytė

Pirma sukurkit darbo vietas gerai mokamas o nesityčiokit iš paprasto žmogaus kaip jam atvažiuoti i darba iš kaimu,kam taškyti pinigus kad išlaikyti kabinetuose sukištus dukras t,tetas tt gal išklausius ju pasaku mokės už atvažiavima suteiks pavalgyti ir mokesčius sumokės baikit migla pusti nereikia mokslu baikti eilinis pinigu plovimas kas prieina

Kai apsimokės, tada savo noru dirbs

Kitaip sakant, ir vėl bus išplauta krūva mokesčių mokėtojų pinigų, imituojant prasmingą veiklą. Bent jau nerašytumėte to viešai ir nesiutintumėte liaudies.

Ak

Tuos pačius pasiūlymus galima rasti internete ką siūlo užimtumo tarnyba. O įdarbinimo programos yra už mažiausius atlyginimus. Pagal kvalifikaciją galite gauti darbo ieškodami patys, bet ne per tarnybą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS