V. Šapoka: ES finansavimo mažinimas kelia rizikų Lietuvai | KaunoDiena.lt

V. ŠAPOKA: ES FINANSAVIMO MAŽINIMAS KELIA RIZIKŲ LIETUVAI

  • 2

Svarstomas Europos Sąjungos finansavimo mažinimas kelia rizikų Lietuvos ekonomikai, teigia finansų ministras Vilius Šapoka.

Europos Komisija siūlo Sanglaudos politikos lėšas Lietuvai 2021-2027 metais mažinti 24 proc., o Suomija – 27 proc. Tokie pasiūlymai, Lietuvos manymu, yra „neteisingi ir nepriimtini“, pirniausia atsižvelgiant į regionų išsivystymo skirtumus šalyje, pranešė Finansų ministerija.

„Šiandien susiduriame su nepakankamu darbo jėgos produktyvumu, visuomenės senėjimu, aukštųjų technologijų proveržio trūkumu. Tai yra veiksniai, dėl kurių kyla reali rizika patekti į vidutinių pajamų spąstus. Drastiškas ES paramos mažinimas ją tik sustiprintų“, – pranešime sakė V. Šapoka, Briuselyje susitikęs su už Sanglaudos politiką ir reformas atsakinga eurokomisare Elisa Ferreira (Eliza Fereira).

Susitikime aptartos derybos dėl ES 2021-2027 metų daugiametės finansinės programos, naujosios EK prioritetai.

Komisarės E. Ferreiros pastebėjimu, derybos vyksta išties sudėtingomis aplinkybėmis, tačiau tikimasi sėkmingo rezultato.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuva, atsimerk!

Tai padekokim visi nuolankiai nuleidę galvas mūsų musmirei. Per jos ambicijas Lietuva iš paramos gavėjos tampa paramos daveja. Kai tuo tarpu Lenkija, Latvija, Estija pasilieka gavėjų statusą.

A kakoi

skirtum? Vistiek apie 80% gaunamos paramos gryžo atgal į Eurosajūzą. Jeigu įvyktų toks stebuklas ir Lietuva išmoktų padoriai ir racionaliai iki cento pasiimti ir panaudoti ES paramą, tai būtų geriau nei iki šiol buvo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS