V. Šapoka: Lietuvos finansinės technologijos jau tampa sėkmės istorija | KaunoDiena.lt

V. ŠAPOKA: LIETUVOS FINANSINĖS TECHNOLOGIJOS JAU TAMPA SĖKMĖS ISTORIJA

  • 2

Specializuoto banko licencija Jungtinės Karalystės finansų startuoliui „Revolut“ bei elektroninių pinigų įstaigos licencija JAV interneto milžinės „Google“ bendrovei jau leidžia kalbėti apie Lietuvos kaip finansinių technologijų įmonių plėtrai palankios jurisdikcijos sėkmės istorija, teigia finansinių ministras Vilnius Šapoka.

„Apie tai kalba ne tik Lietuva, mūsų sėkmės istoriją pabrėžia ir Europos Komisija, o tarptautinė ekspertų platforma „Apolitical“ Finansų ministerijos, Lietuvos banko bei „Investuok Lietuvoje“ iniciatyvą Fintech Lithuania kaip efektyvaus bendradarbiavimo pavyzdį nominavo „Metų komandos“ rinkimuose“, – BNS sakė V. Šapoka.

„Bendros kelių institucijų pastangos tikrai duoda rezultatą, tačiau neketiname sustoti. Pasaulis sparčiai keičiasi, todėl netrukus bus paskelbtas atnaujintas fintech vystymosi planas, nes mes norime visuomet būti žingsniu priekyje kitų“, – pridūrė jis.

Jis pripažino, kad įtakos pritraukiant naujus finansinių technologijų rinkos dalyvius į Lietuvą turi ir chaotiškas Didžiosios Britanijos pasitraukimas iš Europos Sąjungos.

„Jungtinės Karalystės finansų sektoriuje tikrai jaučiamas nerimas dėl Brexit proceso ir, žinoma, dėl to įmonės dairosi alternatyvų. Tai yra galimybė Lietuvai kviesti jas steigtis mūsų šalyje ir išnaudoti galimybę pasiekti 0,5 mlrd. paslaugų gavėjų visoje Europos Sąjungoje“, – teigė V. Šapoka.

Jis taip pat pažymėjo, kad Lietuva domisi ir ne ES šalių finansinių technologijų įmonės.

„Lietuvoje steigiasi įmonės ir iš Izraelio, Honkongo, Singapūro, kitų šalių. Akivaizdu, kad Lietuvos vardas skamba tikrai garsiai finansinių technologijų srityje“, – sakė V. Šapoka.

Lietuvos bankas (LB) penktadienį paskelbė suteikęs elektroninių pinigų įstaigos licenciją „Google“ įsteigtai „Google Payment Lithuania“ – ji suteikia teisę leisti ir išpirkti elektroninius pinigus, teikti mokėjimo paslaugas.

Pasak „Google“ atstovo spaudai Vidurio ir Rytų Europai Adamo Malczako (Malčako), bendrovė nuolat kuria mokėjimo sprendimus ir teikia jų palaikymo paslaugas savo klientus.

„Siekdami šių tikslų ir tęsdami diskusijas dėl projektų visoje Europoje, mes kreipėmės ir dėl mokėjimo įmonės licencijos Lietuvoje. Džiaugiamės teigiamu Lietuvos banko sprendimu ir ketina tęsti paslaugų teikimą savo klientams Lietuvoje ir visoje Europoje“, – komentare BNS teigė A. Malczakas.

Anksčiau šį mėnesį LB teikimu Europos centrinis bankas suteikė specializuoto banko licenciją Jungtinės Karalystės finansų startuoliui „Revolut“ ir Jungtinės Karalystės „Akce“ grupės įmoinei „European Merchant“.

Lietuvos banko duomenimis, šiuo metu Lietuvoje licencijuota daugiau nei 100 „fintech“ įmonių. Populiariausia jų veikla – mokėjimai, elektroninių pinigų leidyba ir skolinimosi platformos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Visokie sorošai it utėlės Lietuvą apipuolė...

>

Istorikas ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS