V. Šapoka: neįvedus kai kurių mokesčių, bus mažinamos biudžeto išlaidos | KaunoDiena.lt

V. ŠAPOKA: NEĮVEDUS KAI KURIŲ MOKESČIŲ, BUS MAŽINAMOS BIUDŽETO IŠLAIDOS

Finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad, Seimui atsisakant įvesti kai kuriuos mokesčius, turės būti mažinamos biudžeto išlaidos, tačiau kol kas neįvardija, kokios.

„Prekybos (stambios. – ELTA) ir bankų turto mokesčiai buvo įtraukti (į biudžeto pajamas. – ELTA) nuo liepos 1 dienos. Kadangi akivaizdu, kad nebus grįžtama prie jų svarstymo, reikės mažinti išlaidų augimą, ir esame atlikę skaičiavimus. Turime keletą alternatyvų“, – žurnalistams antradienį sakė V. Šapoka.

Tiesa, jis nepatikslino, kokios išlaidos bus mažinamos.

„Neužbėkime įvykiams už akių, dar bus nemažai balsavimų, dar neaišku ir dėl transporto taršos mokesčio, dar svarstomas bankų pelno apmokestinimas. Kai tie balsavimai vyks, pateiksime galutines alternatyvas Seimo apsisprendimui“, – tikino finansų ministras.

D. Labučio / ELTOS nuotr.

Tiesa, jis teigė manantis, kad išlaidų mažinimas nebus susijęs su viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimais, pensijomis ir krašto gynyba.

ELTA primena, kad pirmadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitetas nutarė daryti pertrauką dėl stambios prekybos ir bankų turto mokesčių projektų, tačiau jis yra pritaręs automobilio registracijos mokesčiui ir pelno mokesčio tarifo didinimui kredito įstaigoms.

Ekonomikos ir Kaimo reikalų komitetai nepritarė automobilio registracijos mokesčiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Biudžetą PRIVALU taupyt! NE 'auksininiams šaukštams' !

Anonimas

sau ALGAS susimazinkite

SUSIJUSIOS NAUJIENOS