V. Šapoka: nepritarus mokesčiams, bus karpomos išlaidos | KaunoDiena.lt

V. ŠAPOKA: NEPRITARUS MOKESČIAMS, BUS KARPOMOS IŠLAIDOS

Vyriausybė siūlys apkarpyti kai kurias kitų metų išlaidas, jeigu Seimas nepritars naujiems mokesčiams ar jų pakeitimams, sako finansų ministras Vilius Šapoka.

„Jeigu dalis Seimo narių į biudžetą pasižiūrės ne tik kaip į išlaidas, o į mokesčius kaip į kažkokį atskirą dalyką, tai jeigu mokestiniams pakeitimas nebus pritarta, tokiu atveju siūlysime karpyti išlaidų augimą“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete teigė ministras. 

„Tai visiškai paprasta ir suprantama, nes fiskalinės drausmės reikalavimų niekas neketina nesilaikyti“, – pridūrė V. Šapoka. 

Finansų ministras sako, kad Vyriausybė peržiūrės pajamas ir išlaidas, kai Seimas pirmą kartą apsvarstys biudžeto projektą. 

„Ar reikia daryti korekcijas, ar nereikia bus aišku, kai bus gražintas (Vyriausybei)“, – teigė V. Šapoka.

Antradienį Seimas atmetė tris valdančiųjų siūlytus projektus: iniciatoriams grąžintas taršių automobilių mokestis, gyventojų nekilnojamojo turto bazės išplėtimo bei bankų, kredito unijų bei kitų paskolų bendrovių turto apmokestinimo projektai. 

Iš šių mokesčių kitąmet suplanuota surinkti papildomai apie 90 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Alis...

nepritarus mokesčiams,- reikia skolintis... pažadus reikia tesėti... reikia skolintis kol skolina... o po to skolas restrukturizuos...

tauta

Seniai laikas sutelkti dėmesį į išlaidas, o ne į pajamas. Drąsiai galima pamažinti tiek seimo, tiek savivaldybių Tarybų darbuotojams skiriamas nepagrįstai dideles sumas. Išlaidoms pagrįsti pateikiami čekiai liudija desperatiškas pastangas išleisti pinigus niekams, užuot pasistengus pataupyti. Pasitvirtina sau Nuostatus, leidžiančius išlaidauti, o po to ir vyksta nevaržomas cirkas, nes nuostatai tai leidžia. Būtina sugriežtinti šią sritį, tuomet užteks pinigų ir normalioms algoms, ir pensijoms. Taip yra ir su viešųjų pirkimų tarnybų pastangomis "pagrįsti", t.y. pateisinti auksinių šaukštų "reikalingumą". Tai puota maro metu, kaip sakoma. Kol valdžia nesisolidarizuos su nepriteklius kenčiančais kitais tautos sluoksniais, tol ir vyraus chaosas.

Sena tiesa

Logiška,jei neturi pinigų vadinasi neišlaidauji,nesiskolini o gyveni iš to ką turi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS