V. Vasiliauskas: išaugus valstybės skolai, įvairios rinkos gali reaguoti jautriai | KaunoDiena.lt

V. VASILIAUSKAS: IŠAUGUS VALSTYBĖS SKOLAI, ĮVAIRIOS RINKOS GALI REAGUOTI JAUTRIAI

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas perspėjo, kad, išaugus valstybės skolai, įvairios rinkos gali į tai reaguoti jautriai.

„Skolos išaugimas reiškia, kad potencialiai ateityje skolos aptarnavimo išlaidos didės. Jeigu ekonomika būtų nepalankioje situacijoje, atitinkamai finansų rinkos sureaguotų. O tai reiškia, kad kiekvienas mūsų turėtume mokėti daugiau, jei skolos aptarnavimui būtų keliami mokesčiai.

Didžiausias pavojus, kad rinkos ateityje pradės nervingiau žiūrėti į valstybės skolos didėjimą.

Didelio skirtumo tarp šeimos, įmonės biudžetų ir viešųjų finansų aš nematyčiau. Atitinkamai, jei didėja tavo skolos aptarnavimo išlaidos, tu tuos pinigus turi iš kažkur paimti. Tu gali juos kompensuoti papildomu ekonominiu augimu, bet tada tos pasiskolintos lėšos turi būti labai racionaliai investuojamos, kad ateityje ekonomika išaugtų ir tokiu būdu ta skola būtų grąžinta ar skola grįžtų į tokį vidurkį, kokį dabar turime“, – žurnalistams antradienį sakė V. Vasiliauskas.

„Didžiausias pavojus, kad rinkos ateityje pradės nervingiau žiūrėti į valstybės skolos didėjimą“, – pridūrė jis.

Lietuvos banko vadovas nuogąstavo, kad Vyriausybė, siūlanti naujas priemones, daro per daug viešųjų ryšių akcijų.

„Kas mane visą laiką neramino, kad mes iš pradžių padarome daug viešųjų ryšių akcijų, įpučiame burbulą, nekalbant apie labai konkrečias priemones. Tai mane verčia jaustis nekomfortiškai“, – sakė V. Vasiliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

prixvatas

valstybes skolos ,ji gi nieko neturi tik privacius akcininkus,o tai vien skyles biudzete ,kurias gali uzlopyti tik gamyba,deje ji sunaikinta ir isgrobstyta.

Penisininkas

Pavadinčiau ji pederastu, bet galiu įžeisti šokoladinio cecho fanus....

reiketu

kad si dimesini fruta pakeistu Jakeliunas ir ta gali tik prezidentas bet bijo kad sis mafijos sulas jam nepridergtu juk viskas valdoma is jav czv jei ne mosad?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS