V. Vasiliauskas siūlo neskubėti didinti minimalios algos iki 642 eurų | KaunoDiena.lt

V. VASILIAUSKAS SIŪLO NESKUBĖTI DIDINTI MINIMALIOS ALGOS IKI 642 EURŲ

Vyriausybė spalį nutarė minimalų mėnesį atlyginimą (MMA) nuo kitų metų didinti iki 642 eurų, tačiau paliko galimybę gruodį šį sprendimą persvarstyti. Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas ragina nuo MMA didinimo kol kas susilaikyti.

„Sakyčiau, kad reikėtų dabar daryti pauzę. Tą sakėme, kad tokiose neapibrėžtumo sąlygose reikėtų luktelėti truputėlį. Galima būtų grįžti prie klausimo kitų metų pirmą pusmetį. Bent jau pirmo ketvirčio reikėtų palaukti. Bet vėlgi galime tik pasakyti savo nuomonę ir patarti. Iš principo tai yra politinio apsisprendimo klausimas“, – teigė V. Vasiliauskas.

Laikinasis ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sakė, kad anksčiau nustatytas 642 eurų MMA dydis kitiems metams turėtų būti paliktas.

„Laikomės tos pozicijos, kad tai, kas sutarta, turėtų būti įgyvendinta“, – po Vyriausybės posėdžio sakė S. Skvernelis.

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos (LSVPA) pirmininkė Zita Sorokienė Eltai teigė, kad nustatytas naujasis MMA dydis nėra adekvatus šiuo metu verslininkų gaunamoms pajamoms.

Profsąjungos anksčiau teigė, kad MMA turi būti keliama iki 663 eurų, ir ragino sprendimą priimti greičiau.

MMA nuo šių metų šalyje padidėjo iki 607 eurų „popieriuje“, iki 437 eurų „į rankas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

@ $$

KIAULES AKYS KA MATO; TIK SAVO LOVI,

Tik tai tau tiktų.

Vasiliauskai pūsk į dūdą.

varnas

pasikeisk alga su darbo vyrais ivertinsi algos dydi, žinoma ne iš sykio bet po keliu mėn, padirbes, komunikotus darbus, vertinsi kam to reikia skubėti ar ne, matai 642 eurai o kiek yra daug , 5 nariams vyrui žmonai ir trys vaikai, skurdo rybos pragyvenimo gairės,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS