Valdžia pristato ekonomikos skatinimo planą: kaip padės šaliai įveikti krizę? | KaunoDiena.lt

VALDŽIA PRISTATO EKONOMIKOS SKATINIMO PLANĄ: KAIP PADĖS ŠALIAI ĮVEIKTI KRIZĘ?

Vyriausybės atstovai antradienį pristatys ilgalaikį planą, skirtą padėti ekonomikai įveikti koronaviruso krizės pasekmes.

Numatoma, kad papildomos priemonės, įskaitant ir valstybės investicijų programą, apims 1,5 metų – nuo šių metų liepos iki kitų metų pabaigos.

Anot pirmojo Vyriausybės vicekanclerio Luko Savicko, plane dėmesys skiriamas inovacijoms, skaitmenizavimui, klimato kaitai, infrastruktūrai.

„Kalbėsime apie tai, kas visuomet buvo įvardijama kaip mūsų perspektyviausios sritys, jos bus dėmesio centre – tai ir inovacijų tema, skaitmeninė ekonomika, klimato kaita, ekonominė infrastruktūra“, – BNS sakė vicekancleris.

„Reikia matyti, kad tarptautinis verslas mažina tiekimo grandinių rizikas ir trumpina, tai čia atveria galimybę ir mums, kaip šaliai, save pozicionuoti ir pritraukti investicijų“, – pabrėžė jis.

Jos bus dėmesio centre – tai ir inovacijų tema, skaitmeninė ekonomika, klimato kaita, ekonominė infrastruktūra.

L. Savicko teigimu, planas bus pristatytas viešai diskusijai, vėliau jis bus derinamas su partneriais.

„Mes pristatome planą viešai diskusijai. Pristatysime ir tuomet padiskutuosime su organizacijomis, partneriais, ekspertais, pakoreguosime ir patvirtinsime daug nediskutavę, nes sprendimas reikalauja operatyvumo“, – sakė L. Savickas.

Premjeras Saulius Skvernelis balandį interviu BNS sakė, kad vienas šaltinių finansuoti Lietuvos  ekonomikos išėjimą iš krizės yra ES Sanglaudos fondo pinigai, nes šaliai reikia ilgalaikio, tvaraus sprendimo.

„Labai svarbu lankstumas panaudojant ES lėšas tarp įvairių projektų ir programų, mes matome, kad tikrai galime atlaisvinti tam tikras programas arba permesti pinigus ten, kur labiau reikia iš ne prioritetinių sričių“, – tuomet sakė premjeras.

Vyriausybė jau yra skyrusi 500 mln. eurų skubioms investicijoms, iš kurių 155 mln. eurų paskirstyta kelių remontui ir žvyrkelių asfaltavimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Orakulas

Bet kuri Lietuvos valdžia, nepriklausomai nuo pakraipos, atspalvio ar kvapo, pradžioje pasiaukojamai sukuria "genialų" Tautos gelbėjimo planą, kurio nesiima vykdyti, kol nepriveisia nesuskaičiuojamos daugybės barjerų, filtrų, specialių instrukcijų bei, svarbiausia, draudimų. Tautos tarnai taip išreiškia savo absoliutų nepasitikėjimą savo Tauta, kuri jiems suteikė mandatą. Mokesčių mokėtajai ir iždo bitės jiems pirmiausiai atrodo nepataisomų patologiškų vagių ir sukčių gauja, nuo kurios reikia saugoti mitinę "valstybę" (pamenat Liudviką XIV: "valstybė - tai AŠ"). Ir būtinai potencialūs plano dalyviai lėšomis ne pasinaudos pagal paskirtį, o išvogs, ištranžyrins, paleis vėjais "genialias" valdžios paskatas ir priskolintas lėšas. Mūsų valdžia tarsi sutverta vienam tikslui: neleisti, drausti, neduoti kontroliuoti ir bausti. Kad neišvogtų. Kiekvienas mąsto pagal savo sugedimo laipsnį. Net ir nuo KOVID'o gydo draudimais. Elementarios saugos priemonės - jau po to.

Anonimui Pydarui

Idiotai patars kaip gyventi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS