VDI: padaugėjo mirtinų traumų darbe dėl elektros | KaunoDiena.lt

VDI: PADAUGĖJO MIRTINŲ TRAUMŲ DARBE DĖL ELEKTROS

  • 4

Liepą ir rugpjūtį padažnėjo nelaimingų atsitikimų darbe dėl elektros srovės poveikio, trys iš jų baigėsi mirtimi, trečiadienį pranešė Valstybinė darbo inspekcija (VDI). Pasak jos, darbuotojai mirtinai traumuoti neužtikrinus jų saugos ir sveikatos reikalavimų.

„Vienas mirtinas nelaimingas atsitikimas įvyko atliekant elektros darbus, kitas darbuotojas atlikdamas elektros remonto darbus transformatorinėje pastotėje patyrė mirtiną elektros smūgį, o trečias mirtiną traumą patyrė neaiškiomis aplinkybėmis, vykdydamas montavimo darbus prie vienos iš elektros oro linijos atramų“, – teigiama VDI pranešime.

Visais atvejais pradėti tyrimai dėl galimų saugos reikalavimų darbe pažeidimų.

„Svarbu, kad visi įmonės atsakingi asmenys, nuo kurių pareigų vykdymo ar nevykdymo dažnai priklauso kitų darbuotojų sveikata ir gyvybė, padarytų viską, kad darbo vietose, kur susiduriama su elektros srovės pavojumi, būtų dirbama saugiai“, – sako VDI Darbuotojų saugos ir sveikatos skyriaus vyriausioji darbo inspektorė Vesta Macė.

Rugpjūčio 2-ąją dėl traumos elektra žuvo Kėdainių fosforo trąšų gamybos bendrovės „Lifosa“ darbuotojas. VDI teigimu, įvykis turi būti ištirtas per 20 darbo dienų, o jeigu reikalingi duomenys iš ikiteisminio tyrimo institucijų ar teismo medicinos įstaigų, tyrimas turi baigtas per 10 darbo dienų nuo jų gavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

O stai

UK - lenku elektriku niekas neskaiciuoja. Ir jei toks uzlinksta pirmadieni,tai dar "dirba" iki penktadienio kaip gyvas! Padidinti imones sanaudas,susimazinant mokescius - jau ismoko ir ten...

memel

todel kad visokius duonkepius, spakliuotojus priima tipo elektrikais...dirbau ir as tokioi firmoj, tai baisu buvo ziureti...

Antanas

Ne žiopliam tą darbą dirbti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS