Vienos darbo valandos sąnaudos Lietuvoje per metus padidėjo 4,3 proc. | KaunoDiena.lt

VIENOS DARBO VALANDOS SĄNAUDOS LIETUVOJE PER METUS PADIDĖJO 4,3 PROC.

  • 0

Vienos valandos darbo sąnaudos šalies pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse, įskaitant ir individualiąsias įmones, antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2014-aisiais, padidėjo 4,3 proc., o vien verslo įmonėse - 4,4 procento.

Per ketvirtį - antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su pirmuoju, darbo sąnaudos, pašalinus sezono įtaką, padidėjo 0,9 proc., iš jų verslo įmonėse - taip pat 0,9 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Per metus valandos darbo sąnaudos augo visų veiklos rūšių įmonėse, įstaigose ir organizacijose, išskyrus statybos įmones, kuriose jos sumažėjo 0,1 procento.

Labiausiai valandos darbo sąnaudos per metus padidėjo meninės, pramoginės ir poilsio organizavimo veiklos (9 proc.), administracinės ir aptarnavimo veiklos (8,5 proc.), profesinės, mokslinės ir techninės veiklos (7,2 proc.), apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veiklos (6,9 proc.), finansinės ir draudimo veiklos (6,7 proc.), žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo bei nekilnojamojo turto operacijų (po 6 proc.) įmonėse, įstaigose ir organizacijose.

Per ketvirtį darbo sąnaudos labiausiai didėjo elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo veiklos (5,6 proc.), nekilnojamojo turto operacijų (3,4 proc.), administracinės ir aptarnavimo veiklos (3,1 proc.), žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo veiklos (2,4 proc.), kasybos ir karjerų eksploatavimo bei didmeninės ir mažmeninės prekybos, variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto (po 2,1 proc.) įmonėse, įstaigose ir organizacijose.

Darbo sąnaudos per ketvirtį sumažėjo statybos (2,6 proc.), transporto ir saugojimo (1,5 proc.) bei viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo (0,9 proc.) įmonėse, įstaigose ir organizacijose.

Vienos dirbtos valandos darbo sąnaudų augimą per ketvirtį lėmė tam tikrose ekonominės veiklos rūšių įmonėse didesnės išeitinės išmokos ir piniginės kompensacijos už nepanaudotas atostogas bei kitos priežastys.

Vienos dirbtos valandos bruto (paskaičiuotas) darbo užmokestis pinigais ir išmokos natūra pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse per metus padidėjo 4,7 proc., iš jų verslo įmonėse - 5 procentais. Kitos darbo sąnaudos (socialiniai darbdavio įnašai ar įmokos) per metus padidėjo 3,3 proc., iš jų verslo įmonėse - 2,8 procento.

Sparčiausiai bruto darbo užmokestis pinigais ir išmokos natūra augo meninės, pramoginės ir poilsio organizavimo veiklos (9,1proc.), profesinės, mokslinės ir techninės veiklos (7,3 proc.), administracinės ir aptarnavimo veiklos (6,8 proc.), apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veiklos (6,5 proc.), apdirbamosios gamybos (6,1 proc.) bei švietimo (6,0proc.) įmonėse, įstaigose ir organizacijose, o mažėjo - viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo (0,5 proc.) įstaigose ir organizacijose.

Kitos darbo sąnaudos sparčiausiai didėjo administracinės ir aptarnavimo veiklos (12,6 proc.), elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo veiklos (12,1 proc.), finansinės ir draudimo veiklos (9,8 proc.), meninės, pramoginės ir poilsio organizavimo veiklos (8,5 proc.), apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veiklos (7,8 proc.), nekilnojamojo turto operacijų (7 proc.), profesinės, mokslinės ir techninės veiklos (6,7 proc.) bei žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo (6,4 proc.) įmonėse, įstaigose ir organizacijose, o mažėjo - statybos (5,6 proc.), informacijos ir ryšių (1,7 proc.) bei transporto ir saugojimo (1,1 proc.) įmonėse, įstaigose ir organizacijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS