Viešųjų elektroninių paslaugų saugumui stiprinti ministerija skirs 8 mln. eurų | KaunoDiena.lt

VIEŠŲJŲ ELEKTRONINIŲ PASLAUGŲ SAUGUMUI STIPRINTI MINISTERIJA SKIRS 8 MLN. EURŲ

  • 0

Siekiant užtikrinti Lietuvos institucijų teikiamų viešųjų paslaugų saugumą, kuriant inovatyvius skaitmeninius sprendimus ir priemones, Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN) skirs 8 mln. eurų. Numatoma, kad paskirsčius ministerijos lėšas bus diegiamos elektroninės atpažinties priemonės.

„Lietuvoje teikiamų skaitmeninių viešųjų paslaugų pažangos rodikliai beveik du kartus viršija Europos Sąjungos vidurkį. Būdami tarp pirmaujančių šalių, turime užtikrinti šių paslaugų saugumą ir kokybę bei patogumą vartotojams. Tad šio papildomo kvietimo lėšomis stiprinsime skaitmeninę valstybę ir skatinsime diegti inovatyvias, patikimas ir saugias elektroninės atpažinties technologijas“, – ministerijos pranešime cituojama ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Ministerija nurodo, kad pagal šią priemonę iki 4 mln. eurų bus skiriama projektams įgyvendinti sostinės regione ir iki 4 mln. eurų Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione. Didžiausia galima projektui skirti finansavimo lėšų suma yra 1,5 mln. eurų.

Skelbiama, kad kvietime dalyvauti gali valstybės informacinės sistemos ar valstybės registro valdytojai ir tvarkytojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS