Vietoj lauko tualetų saugomose teritorijose – modernūs įrenginiai | KaunoDiena.lt

VIETOJ LAUKO TUALETŲ SAUGOMOSE TERITORIJOSE – MODERNŪS ĮRENGINIAI

Nuo 2020 metų šalies parkuose, vaizdingose miškų ir saugomose teritorijose lauko tualetus turėtų pakeisti modernios nuotekų valyklos.

Seimas antradienį po pateikimo priėmė svarstyti tai numatančias Miškų ir Saugomų teritorijų įstatymų pataisas.

„Kad žmonės neturėtų taip vadinamų lauko tualetų, o turėtų normaliai civilizuotus nuotekų įrenginius. (...) Tiesiog išgelbėtų nuo tų lauko tualetų, kur problemą tikrai turime ganėtinai didelę, ypač miškingose teritorijose“, – teigė pataisų rengėjas „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis.

Pakeitimai numato, kad prie statinių miško žemėje galėtų būti statomi ir nesudėtingi požeminiai inžineriniai statiniai: nuotekų valyklos, jų kaupimo rezervuarai ir šachtiniai šuliniai, vandentiekio ir nuotekų šalinimo tinklai bei vandens gavybos gręžiniai. 

„Nemaža dalis nekilnojamojo turto objektų, pastatų, statinių yra privatizuota ar per Turto banką dabar įtraukti į privatizavimo sąrašą, urėdijos, kitos įstaigos, valstybinės institucijos perleidžia poilsines, stovyklavietes, garažus, kitus ūkinius pastatus. Ir toje vietoje jie negali įsirengti inžinerinės infrastruktūros, tai yra negali įrengti naujų statinių, būtent nuotekų valyklos, vandens ir šachtinio šulinio“, – aiškino R. Žemaitaitis.

Konservatorius Edmundas Pupinis suabejojo, ar vėliau virš tokių renginių neatsiras naujų pastatų, o jam pritaręs Ekonomikos komiteto narys Jurgis Razma mano, kad pataisos paskatins statybas miškuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Keista kad mums dar 'lengvintis' neuždraudė...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS