VMI primena: artėja duomenų apie gyventojams išmokėtas išmokas pateikimo terminas | KaunoDiena.lt

VMI PRIMENA: ARTĖJA DUOMENŲ APIE GYVENTOJAMS IŠMOKĖTAS IŠMOKAS PATEIKIMO TERMINAS

  • 0

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad mokesčius išskaičiuojantys asmenys iki vasario 15 dienos turi pateikti duomenis apie pernai metais gyventojams išmokėtas A ir B klasės pajamoms priskiriamas išmokas.

„Laiku ir teisingai pateikti duomenys apie gyventojams išmokėtas A ir B klasės išmokas bei jų patirtas išlaidas yra labai svarbūs siekiant užtikrinti sklandų gyventojų pajamų deklaravimo procesą – gyventojai pajamas gali deklaruoti greičiau ir paprasčiau, išvengiama deklaracijų tikslinimo dėl neteisingai pateiktos, o vėliau atnaujintos informacijos“, – pranešime spaudai cituojamas VMI viršininko pavaduotojas Martynas Endrijaitis, pažymėdamas, kad artimiausiomis dienomis duomenų nepateikusiems VMI išsiųs išankstinius priminimus.

VMI duomenimis, šiuo metu privalančiųjų pateikti tokius duomenis pateikė tik apie 50 proc.

Iki vasario 15 d. VMI taip pat laukia duomenų apie nuolatinių Lietuvos gyventojų praėjusiais metais sumokėtas gyvybės draudimo, pensijų draudimo įmokas į pensijų kaupimo fondus, taip pat apie sumokėtas palūkanas už suteiktas paskolas gyvenamajam būstui statyti arba įsigyti, studijų įmokas, grąžintas studijų įmokoms mokėti skirtas paskolas.

Šią informaciją privalo pateikti bankai, kredito įstaigos, gyvybės draudimo bendrovės, aukštosios mokyklos, formaliojo profesinio mokymo įstaigos ir kt. Tokius duomenis jau pateikė tik trečdalis vadinamųjų trečiųjų šaltinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS