VMI ragina suskubti – deklaracijoms pateikti liko savaitė | KaunoDiena.lt

VMI RAGINA SUSKUBTI – DEKLARACIJOMS PATEIKTI LIKO SAVAITĖ

  • 0

Likus savaitei iki 2018 metų pajamų deklaravimo pabaigos, mokesčių mokėtojai jau pateikė per 1,17 mln. deklaracijų. Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė dar nedeklaravusius ragina nedelsti ir deklaruoti elektroniniu būdu, kad nereikėtų laukti eilėse.

Svarbu, jog pajamas deklaruotų ne tik tie gyventojai, kurie nori susigrąžinti permoką dėl pritaikyto ne viso neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) ar pasinaudoti mokesčių lengvatomis, bet ir tie, kuriems buvo pritaikytas per didelis NPD, ir dėl to privalo sumokėti dalį pajamų mokesčio“,− pranešime sakė S. Aliukonytė-Šnirienė.

Pasak VMI, jau pateikta per 55 tūkst. turto deklaracijų ir apie 166 tūkst. prašymų skirti paramą organizacijoms ir partijoms.

Pajamas iki gegužės 2 dienos deklaruoti privalo gyventojai, pernai vykdę individualią veiklą ar įsigiję verslo liudijimus, pardavę transporto priemonę anksčiau nei po trejų metų ar nekilnojamąjį turtą anksčiau nei po 10 metų, gavę nuomos pajamų ar bet kokių pajamų iš užsienio valstybės ir panašiai.

Be to, deklaruoti pajamas ir turtą privalo politikai, tarnautojai bei jų sutuoktiniai.

Pajamas už 2018 metus privalo deklaruoti apie 701 tūkst. gyventojų, iš jų deklaracijas pateikė 400 tūkst.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS