Vyriausybė leido atvykti dar daugiau kaip 100 užsieniečių | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ LEIDO ATVYKTI DAR DAUGIAU KAIP 100 UŽSIENIEČIŲ

  • 5

Vyriausybė trečiadienį leido per karantiną į Lietuvą atvykti dar maždaug 120 užsienio piliečių, kurie dirbs statybose, žemės ūkyje, energetikoje ir kitur. Žmonės kviečiami iš Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Suomijos ir kitų šalių.

Bendrovės „Grinda“ prašymu 33 Lenkijos piliečiai turėtų rekonstruoti paviršinių nuotekų kolektorių bei dirbti nuotekų valyklos statybose Vilniuje. Latvijos „LNK Industries“, rekonstruojančiai Danės upės krantines ir jos prieigas Klaipėdoje, reikia 23 darbuotojų iš Latvijos.

„Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO), Vilniaus ir Kauno kogeneracinių jėgainių prašymu leista atvykti 25 žmonėms, dar beveik 30 žmonių reikalingi bendrovei „Ikea Industry Lietuva“, Perspektyvinių technologijų taikomųjų tyrimų institutui, „OP Corporate Bank“ Lietuvos filialui, „Zetron Technologies“, Geram baldų fabrikui, „Aurikai“, „Sanobiotec“.

Be to, leista atvykti 12 Ukrainos piliečių, turinčių Užimtumo tarnybos leidimus dirbti sezoninį darbą žemės ūkyje. Be to, dirbti šiame sektoriuje galės atvykti trys žmonės iš Norvegijos, Prancūzijos ir Vokietijos. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Sūduvis

Kai Lietuvoje nedarbas viršija 13 procentų, tai kuriems galms įsivežti užsieniečių , matomai vergvaldžiam pritrūko vergų????....???

eina sau

pavadinimai 'firmeliu' vien angliski, kaip Londone ,kaup giliai jos sulinde briusliurbiams ,matyt greit Lietuviu kalba bus nereikalinga ..... ?

Da Luna

o čia staiga sukamas ratas loterijos pilnu pajegumu, ir į rateli kas daugiau, 100000tukstančiu darbo rango žmoniu, statiniai aukšto pakilimo, nuo žemes ir net lauku darbu vasarojaus, va taip bent, kibs rankoves užraituojas po prakaito, nu matysime šita geri išvardinta, ar čia tik nebus melo burbulas pripustas ir paleistas tolin nuo lietuvos, o aš dar norėčiau ir labai noriu esu buves daug metu futbolo megėjas žaidėjastik ne profesonalas seniau nebuvo tokio rango profesonalu, futbolo lietuvos aišktelėse, buvome megėjai, o teko žaisti tikra futbola ir už lietuva ir sverdlovske ir ukrainoj, nu ir žinoma žalgiri, taip tiek to tu pasu, ir golu ,bet taip noriu paklausti kur dingo kauno futbolo aikštyno turkijos statybininkai, kur jau aš norėjau išbėgti į aikšte 80m, aš bratka 84m, biski žalios vėjos paragauti, juk geguže viskas bus bėgsim fanai šauksim ura bet nipelis liko, taip kaip vilniaus vaiduokliai futbolo riogso, ne iš vietos gėda kalbėti ir kurti pasakas, mums tikriems senoliams jeig
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS