Vyriausybė – prieš mėgėjų žvejybos reguliavimo perdavimą Aplinkos ministerijai | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ – PRIEŠ MĖGĖJŲ ŽVEJYBOS REGULIAVIMO PERDAVIMĄ APLINKOS MINISTERIJAI

  • 1

Vyriausybė trečiadienį nusprendė nepritarti Seimo nario, socialdemokrato Lino Jonausko siūlymui mėgėjų žvejybos reguliavimą iš Žemės ūkio ministerijos perduoti Aplinkos ministerijai. Tokią išvadą Vyriausybė teiks Seimui.

Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) teigimu, tokiam Mėgėjų žvejybos įstatymo pakeitimui nepritariama, nes siūlymas yra netikslingas, kadangi įstatymo pakeitimuose papildomų priemonių efektyviau kovoti su nelegalia žvejyba nenumatyta, o siūloma panaikinti ministerijai suteiktus įgaliojimus kontroliuoti mėgėjų žvejybą jūrų vandenyse.

Ministerija pabrėžia, kad daugumoje valstybių narių Europos Sąjungoje (ES) bendra žuvininkystės politika ir visi žvejybos jūrų vandenyse klausimai priskirti ministerijoms, atsakingoms už žemės ūkį ir maistą.

„Toks pakeitimas nulemtų funkcijų dubliavimąsi, administravimo ir ekonominiu atžvilgiu nebūtų pagrįstas, nesukurtų pridėtinės vertės bei prieštarautų Žuvininkystės įstatyme nustatytam funkcijų paskirstymui“, – nurodo ministerija.

Pakeitimus siūlantis Seimo narys nurodė, kad siekiama supaprastinti teisės žvejoti suteikimo tvarką, suteikti papildomų

priemonių efektyviau kovoti su nelegalia žvejyba, populiarinti mėgėjų žvejybą tarp nepilnamečių.

Teigiama, jog mėgėjų žvejybos kontrolė Žemės ūkio ministerijai buvo priskirtos nuo 2004 metų. Iki 2013 metų nustatyti mėgėjų žvejybos reglamentavimo priemones visuose žuvininkystės vandens telkiniuose buvo pavesta Aplinkos ministerijai.

Anot parlamentaro, funkcijų padalinimas tarp Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijos dirbtinai padidino žuvininkystės sektoriaus administravimo išlaidas, nebeužtikrina „vieno langelio“ principo ir žvejai nebegali gauti visos su mėgėjų žvejyba susijusios informacijos vienoje institucijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Valdas

Man 70virš. Nuo 62,8m.meškerioju, kaip pensininkas! Seniau buvo taip: iki 16m.nereikėjo źvej.bilieto ir nuo 60m.taipogi nereikėjo bilieto(leidimo) Dabar matot visi avinai nes leidimas meškeriot be bilieto traukiasi tolyn su pensija!!! Jei Jūs durni, tai tylėkit, kada sulauksit 70 Gausit teisę nemokėt uź leidimus! Bet kaukes dėsitės ir vakcinuositės ......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS