Vyriausybė pritarė siūlymui uždrausti pardavimo vietose eksponuoti tabako gaminius | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ PRITARĖ SIŪLYMUI UŽDRAUSTI PARDAVIMO VIETOSE EKSPONUOTI TABAKO GAMINIUS

Vyriausybė trečiadienį pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymui iš esmės pritarti sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos iniciatyvai uždrausti viešai pardavimo vietose eksponuoti tabako gaminius, su jais susijusius gaminius ir įrenginius, skirtus šiems gaminiams vartoti.

Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka posėdyje sakė, kad ministerija siūlo įstatymo įgyvendinimo terminą nukelti iki 2022 metų gegužės 1 dienos.

Pasak ministerijos, laikotarpis, per kurį ūkio subjektai turėtų prisitaikyti prie naujo reguliavimo, yra itin trumpas – įsigaliojimo data yra 2020 metų gegužės 1 diena. Nuo siūlomo sprendimo priėmimo iki jo įsigaliojimo parduotuvės turėtų persitvarkyti – įkurti tabako skyrius arba įrenginius, kuriais uždengtų parduodamus gaminius.

Tačiau sveikatos apsaugos ministras A. Veryga sakė, kad siūlomas pereinamasis laikotarpis yra per ilgas.

„Sutinku, kad turi būti pereinamasis laikotarpis, bet 2 metus skirti tam, kad didieji prekybos tinklai užsiklijuotų lipduką ant dispenserio, man atrodo, nelabai logiška“, – sakė A. Veryga.

J. Rojaka taip pat teigė, kad įstatymo pakeitimas taip pat turėtų būti notifikuotas, suteikiant galimybę Europos Komisijai ir kitoms ES valstybėms narėms įvertinti, ar toks reguliavimas nesukuria kliūčių laisvai prekybai.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme nėra draudimo mažmeninės prekybos vietose viešai eksponuoti (demonstruoti) tabako gaminius, su tabako gaminiais susijusius gaminius ir įrenginius, skirtus šiems gaminiams vartoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

>R

Taigi narkotikai uzdrausti, o cigonai klesti ir veisiasi is ju ir is kontrabandiniu cigareciu.

R

Galetu isvis uzdrausti tiek rukalus , tiek alkoholinius geralus. Nei vienas nei kitas nera butini ir sveikatos tikrai neprideda.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS