Nuspręsta nešvelninti karantino – kirpyklos ir parduotuvės lieka uždarytos | KaunoDiena.lt

NUSPRĘSTA NEŠVELNINTI KARANTINO – KIRPYKLOS IR PARDUOTUVĖS LIEKA UŽDARYTOS

  • 48

Vyriausybė trečiadienį turėjo diskutuoti apie leidimą veiklą atnaujinti grožio salonams ir ne maisto prekių parduotuvėms, bet klausimas buvo atidėtas, nes Ekspertų taryba pasiūlė Vyriausybei kol kas neatlaisvinti karantino ribojimų.

Premjerė Ingrida Šimonytė pranešė, kad šie klausimai bus svarstomi kitą savaitę.

„Padarome tuos tarpinius darbus, kuriuos reikia padaryti, atnaujiname schemą ir kitą savaitę bandykime Vyriausybės pasitarime tą atnaujintą schemą patvirtinti, o jeigu bus per tą laiką subrendę ir nutarimo pakeitimai, tai ir nutarimo pakeitimus padarysime“, – Vyriausybės pasitarime sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Pasak premjerės, norima, kad visų aktualių sprendimų paketas būtų priimtas vienu metu.

„Dėl kai kurių veiklų kilo diskusijos su ekspertais, bet problema yra turbūt ne pati diskusija – diskusija yra gerai, – bet tai, kad diskusijos vyko pirmadienį ir antradienį, iš esmės tik vakar vakare baigta svarstyti ir liko keletas neišspręstų klausimų“, – sakė I. Šimonytė. 

„Ir todėl gal būtų gerai tuos sprendimus ar tas gaires, kiek čia iš Vyriausybės reikia, pasitvirtinti daugiau mažiau vieningai ir daugiau mažiau tuo pačiu metu, kad nebūtų kažkokios visos serijos sprendimų“, – sakė ji.

I. Šimonytės teigimu, artimiausiu metu Sveikatos apsaugos ir kitos ministerijos parengs sprendimus dėl atvykimo į Lietuvą kontrolės sugriežtinimo.

„Taip pat jeigu pavyksta, iki savaitės pabaigos ar iki kito pirmadienio parengiama schema savivaldybėms, kurios yra sparčiai „žalėjančios“ ar norėtų sparčiai „žalėti“, kokiomis sąlygomis ten galėtų teritoriniu principu labiau negu veiklų principu vykti atlaisvėjimas“, – aiškino Vyriausybės vadovė.

Premjerė teigė, kad ir Ekonomikos ir inovacijų ministerija jau netrukus turėtų parengti paramos priemonę smulkesniam verslui dėl paramos darbuotoj testavimui, kitą savaitę planuojama patvirtinti jos koncepciją.

Po pirmadienį vykusio Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys skelbė, kad  trečiadienį Vyriausybei bus teikiamas siūlymas leisti dirbti ne būtinųjų prekių parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą, teikti grožio paslaugas.

Tačiau prie Vyriausybės veikianti ekspertų komisija antradienį pasiūlė karantino režimo kol kas nekeisti, kol dar nesumažės sergamumo rodikliai.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (48)

butina

Labai ismintingai elgiasi Vyriausybe kad pratese karantino galiojima nes SIAUBINGAS virusas niekur nedingo Labai gaila kad smulkusis verslas atsidure ant bankroto ribos bet ka padaryti jai kito kelio nera Labai lengva suprasti ir Vyriausybes priimamus sprendimus nes yra didziule rizika ir PAVOJUS kad atverus duris visiem suvarzymam pro tas duris visa savo galia isiverz sis SIAUBO virusas ir uzdaryti duris bus labai sunku nes labai stipriu pandemijos plitimu i Lietuvele versis sis SIAUBAS As tikiu kad Vyriausybe elgiasi labai ismintingai

jk

Išsirinkot ŠImonytę ir homius ,dabar ilgai visi sedes uždaryti,patys nubalsavot,juokingiausiai kad žmogui neleidžiama net į gamtą nuvažiuoti,matyt pasivakščiojimas miške ar pajūriu TAUTą pražudys,tokia filosofija,sedekit uždaryti ir mieli pašalpiniai -bambuoliniai,jie nieko neprašo nusipirko bambalį ir niekur pro duris

ona

kur yra irodyta tyrimas kad uzkratas plinta mazose parduotuvese ir kirpyklose ir neplatina didieji prekybos centrai /jai nera tada i teisma ekspertus irspec tarnybos turi tirti ar tai ne korupciniai sprendimai diziuju naudai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS