Vyriausybė svarstys, kaip subalansuoti kitų metų biudžetą | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ SVARSTYS, KAIP SUBALANSUOTI KITŲ METŲ BIUDŽETĄ

Vyriausybė pirmadienį renkasi į posėdį apsvarstyti naujausius Seimo pasiūlymus 2020-ųjų biudžetui. Bus bandoma rasti trūkstamų lėšų šaltinių arba sumažinti kai kurias išlaidas, kad biudžetas būtų subalansuotas.

Finansų ministras Vilius Šapoka penktadienį teigė, kad paskutiniai balsavimai Seime vyko  dėl „dešimčių milijonų“ eurų.

Pasak ministro, po Seimo korekcijų biudžeto projektas šiek tiek skiriasi nuo paskutinio Vyriausybės varianto.

Pastarosiomis savaitėmis daugiausia diskusijų kėlė vaiko pinigai, stambios prekybos, bankų pelno ir automobilių mokesčiai.

Seimo valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pripažino, kad stambios prekybos mokesčio nuo sausio nebus, o dėl jo toliau bus diskutuojama pavasarį. Bankų pelno mokesčio tarifas nuo sausio turėtų didėti nuo 15 proc. iki 20 proc., tam Seimas po svarstymo pritarė.

Automobilių mokestis gali įsigalioti nuo balandžio arba nuo liepos.

Seimas šią savaitę dar turėtų priimti galutinį sprendimą dėl vaiko pinigų. R. Karbauskis praėjusią savaitę pranešė, kad nuo sausio 1-osios vaiko pinigai sieks 60 eurų, daugiavaikėms ir nepasiturinčioms šeimoms – 100 eurų.

Vyriausybė siūlė vaiko pinigus nuo 50 iki 60 eurų didinti nuo liepos, o daugiavaikėms ir nepasiturinčioms šeimoms – dalimis: iki 90 eurų – nuo sausio, dar 10 eurų – nuo liepos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS