Vyriausybei – kritika dėl sprendimo atidėti parduotuvių atidarymą prekybos centruose | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBEI – KRITIKA DĖL SPRENDIMO ATIDĖTI PARDUOTUVIŲ ATIDARYMĄ PREKYBOS CENTRUOSE

  • 0

Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnas Algirdas Sysas pažėrė kritikos Vyriausybei dėl sprendimo atidėti parduotuvių atidarymą prekybos centruose.

„Kaip ir turbūt visiems žmonėms, man kelia nerimą tai, kad iš anksto pasako viena, po kelių dienų padaro kita, ir Vyriausybės nariai komunikuoja skirtingą informaciją. Jau prieš gerą mėnesį siuntėme savo pasiūlymus Vyriausybei, ką reikėtų padaryti. Jau tada rekomendavome, kad reikia aiškiai numatyti ir skiepijimo planus, ir komunikacijos dalykus, bet, deja, viskas pasroviui“, – penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė A. Sysas.

Parlamentaro teigimu, pirmiausia turi būti nuosekli komunikacija.

„Pirmiausia yra komunikacija, po to yra veiksmai. Žmonės nušluosto dulkes, ruošiasi atidaryti parduotuves, iš vakaro pasako, kad viskas gerai (ir tai pasako ministras, o ne kas nors kitas), o iš ryto jau premjerė pasako, kad „ne, atleiskite, to nebus“, – kalbėjo A. Sysas.

A. Sysas stebisi, kodėl nuo pirmadienio nebus atidaromos prekybos vietos.

„Į ne maisto pramonės parduotuves nemanau, kad tiek žmonių eitų, kiek į maisto parduotuves, tas neatidarymas man keistai atrodo“, – teigė A. Sysas.

Primename, kad Lietuvoje augant sergamumui koronavirusu, Vyriausybė atšaukė planus atidaryti visas parduotuves prekybos centruose.

Praeitą savaitę Vyriausybė skelbė, kad sprendimai dėl prekybos atlaisvinimo gali būti priimti jau šią savaitę, o prekyba būtų atverta nuo balandžio 12 dienos.

Tačiau premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį Vyriausybės posėdyje pranešė, kad augantys atvejų skaičiai neleidžia kol kas priimti tokio sprendimo.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė sakė, kad prekybininkus šokiravo Vyriausybės sprendimas atidėti planuotą prekybos atidarymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS