Vyriausybės ekspertų taryba siūlo atverti daugiau prekybos vietų | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖS EKSPERTŲ TARYBA SIŪLO ATVERTI DAUGIAU PREKYBOS VIETŲ

Vyriausybės ekspertų taryba siūlo atverti daugiau prekybos vietų, informavo premjerės atstovė.

„Ekspertų tarybos posėdyje nuspręsta teikti pasiūlymus dėl prekybos vietų atvėrimo. Kartu su verslo atstovais artimiausiu metu bus aptarti galutiniai kontrolės reikalavimai prekybos vietoms“, – BNS pirmadienio vakarą sakė Rasa Jakilaitienė.

Anot jos, plačiau šie siūlymai bus pristatyti spaudos konferencijoje antradienį.

Kaip sakė R. Jakilaitienė, ekspertai taip pat svarstė galimus karantino sąlygų laisvinimus per Velykų laikotarpį, tačiau sprendimo nepriėmė.

„Dėl atlaisvinimo per Velykas sprendimai nepriimti, nes dar anksti tai daryti. Situacija gali pasikeisti per kelias dienas, todėl patariama sprendimus atidėti vėlesniam periodui, prieš pat Velykas, ir atsižvelgti į tuo metu būsiančią epidemiologinę situaciją“, – kalbėjo ji.

Antrojo karantino ribojimai šalyje įvesti nuo lapkričio, vėliau jie griežtinti, o gruodžio viduryje įvesta judėjimo kontrolė tarp savivaldybių.

Vasario pabaigoje Vyriausybė pratęsė karantiną iki kovo pabaigos, o judėjimo tarp savivaldybių kontrolę – iki kovo vidurio, išskyrus žiedines savivaldybės.

Kiek anksčiau vasarį su tam tikrais apribojimais leista dirbti kirpykloms, grožio salonams ir ne maisto prekių parduotuvėms.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

geriau Kalvariju turguj leiskit drabuziais ir avalyne prekiaut,ten juk lauke prekyba vyksta o ne patalpose

Verslas

Norim dirbti,būti normaliais žmonėmis, ne zombiais

SUSIJUSIOS NAUJIENOS