ŽŪM: per pusmetį suteikta 11,6 mln. eurų garantijų paskoloms | KaunoDiena.lt

ŽŪM: PER PUSMETĮ SUTEIKTA 11,6 MLN. EURŲ GARANTIJŲ PASKOLOMS

Pirmąjį šių metų pusmetį Žemės ūkio paskolų garantijų fondas kredito įstaigoms už žemdirbiams išduotus 16 mln. eurų kreditų ir lizingo paslaugų suteikė 115 garantijų, kurių vertė – 11,6 mln. eurų, pranešė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, daugiausia garantijų yra suteikiama ūkininkų ūkiams. Jiems suteiktos garantijos sudaro daugiau nei pusę visų garantijų sumos, nurodo ministerija.

Labiausiai finansuojama veiklos sritis išliko tradicinis žemės ūkis – augalininkystės ir gyvulininkystės projektai sudarė po 34 proc. visų išduotų garantijų. Taip pat finansavimo reikėjo ir alternatyviems projektams – miškų ūkio technikos įsigijimui, žemės ūkio, autoservisų, kaimo turizmo paslaugoms.

Palyginti su ankstesniųjų metų pirmuoju pusmečiu, šiemet išduota 11 proc. garantijų daugiau. Didžiausias kredito įstaigos suteiktas finansavimas, kaip pranešė ministerija, siekė 1,16 mln. eurų, mažiausias – 7 tūkst. eurų, vidutinė kredito suma –139 tūkst. eurų.

Daugiau nei pusę visų kreditų su garantija išdavė kredito unijos. Aktyviausiai su garantijomis skolino Šiaulių bankas.

Nuo pat savo veiklos pradžios 1997 metais Žemės ūkio paskolų garantijų fondas suteikė 5519 garantijų už 913,6 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS