ŽŪM: ūkininkai ir toliau galės naudotis Lietuvos kaimo plėtros programos pagalba | KaunoDiena.lt

ŽŪM: ŪKININKAI IR TOLIAU GALĖS NAUDOTIS LIETUVOS KAIMO PLĖTROS PROGRAMOS PAGALBA

  • 0

Dvejais metais pratęsus Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) įgyvendinimą, pereinamajam laikotarpiui papildomai skirti 434,2 mln. eurų, praneša Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

Anot ministerijos, 2021 metais skiriama 238,7 mln. eurų, o 2022 metais – 195,5 mln. eurų suma, tad ūkininkai ir kiti ūkio subjektai turės galimybę ir toliau kreiptis paramos.

Atsižvelgiant į iššūkius dėl COVID-19 sukeltos krizės, 2021 – 2022 metams skiriamos papildomos lėšos ir ES ekonomikos gaivinimo priemonei (EURI) – 139,9 mln. eurų. Šiems metams skirta 41,4 mln. eurų, o ateinantiems – 98,5 mln. eurų.

„Tačiau numatyti ir tam tikri privalomi įsipareigojimai. Vienas jų – ne mažiau kaip 37 proc. EURI lėšų skirti KPP priemonėms, susijusioms su aplinka ir klimatu, taip pat – gyvūnų gerovei ir „LEADER“. Bent 55 proc. šių lėšų turėtų būti skirta KPP investicinėms priemonėms, t. y. investicijoms į materialųjį turtą, ūkių ir verslo plėtrą, paramai pagrindinėms paslaugoms bei kaimų atnaujinimui kaimo vietovėse ir bendradarbiavimui“, – teigė Žemės ūkio ministerijos 3 Europos Sąjungos paramos skyriaus vedėja Jurgita Pugačiauskaitė-Butrimienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS