Žvejai laukia teisingai paskirstytų kvotų | KaunoDiena.lt

ŽVEJAI LAUKIA TEISINGAI PASKIRSTYTŲ KVOTŲ

Baltijos žvejus vienijanti organizacija visus metus valdininkams įrodinėjo, kad jų išgalvota istorinė sugavimo teisė yra netinkamas pagrindas skirstyti žuvų kvotas, galop šiuos argumentus patvirtino teismas. Bet nusiraminti žvejams dar anksti - kvotos liko tos pačios, rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) kovo 27 dieną neskundžiamą nutartimi nusprendė, kad žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos patvirtintose Žvejybos Baltijos jūroje kvotų skyrimo taisyklėse šprotų ir strimelių kvotų apskaičiavimo kriterijai buvo nustatyti neteisėtai.

Krante džiovinantys tinklus žvejai nekantriai laukia Žemės ūkio ministerijos reakcijos ir nori, kad ši kuo skubiau ištaisytų klaidas.

"Žvejoti nėra ką - paskirstyta dalis jau išgaudyta. Įmonės bankrutuoja. Delsimą padalyti kvotas mes vertiname kaip kriminalinę veiką", - dienraščiui teigė Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos pirmininkas Alfonsas Bargaila.

2014 metais Lietuvai skirta menkių beveik tiek pat kiek pernai - 4109 tonos, o strimelių ir šprotų daugiau - atitinkamai 3291 tona ir 12,01 tūkst. tonų. 2013 metais Lietuvai buvo skirta sugauti 4162 tonos menkių, o sugauta, preliminariais Žuvininkystės tarnybos duomenimis, vos 36 proc. šio kiekio, arba mažiau nei pernai, kai buvo sugauta 52 proc. kvotos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS