Žvejojantys Baltijos jūroje jau gali teikti paraiškas dėl paramos | KaunoDiena.lt

ŽVEJOJANTYS BALTIJOS JŪROJE JAU GALI TEIKTI PARAIŠKAS DĖL PARAMOS

  • 1

Jau galima teikti paraiškas paramai, skirtai žuvininkystės įmonių konkurencingumui didinti ir saugos bei darbo sąlygoms jose gerinti, taip pat prisidėti prie bendrosios žuvininkystės politikos pagrindinio tikslo įgyvendinimo – užtikrinti didžiausią galimą tausios žvejybos laimikį.

Paraiškas pagal priemonę gali teikti ūkio subjektai, žvejojantys Baltijos jūroje ir Baltijos jūros priekrantėje pasyviosios žvejybos įrankiais, praneša Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA).

Ūkio subjekto bendrosios pajamos iš žvejybos pasyviosios žvejybos įrankiais ataskaitiniais metais turi būti didesnės nei apatinio kvartilio (25 proc.) visų Baltijos jūroje ir Baltijos jūros priekrantėje pasyviosios žvejybos įrankiais žvejojančių įmonių atitinkamų ataskaitinių metų pajamos.

Kaip teigia NMA, į paramą taip pat gali pretenduoti ūkio subjektai, vykdę verslinę žvejybą ataskaitiniais metais pasyviosios žvejybos įrankiais ne mažiau kaip 30 dienų Baltijos jūros priekrantėje arba ne mažiau kaip 60 dienų Baltijos jūroje, neviršydami jiems skirtų žvejybos kvotų.

Paramą gali gauti ūkio subjektai, kurių bendrosios pajamos už sužvejotą produkciją 2018 m. yra didesnės kaip 2455 eurai.

Paraiškas galima teikti iki spalio 4 d. Šiam paraiškų surinkimo etapui skirta 150 tūkst. eurų paramos lėšų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

rms

nugi kam jiems tos paramos,juk jie tu juros gyventoju nesere,neaugina,o tik gaudo ir gaudo...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS