„Achema“: streikuojančiųjų sumažėjo, profsąjunga pasiūlė derybas | KaunoDiena.lt

„ACHEMA“: STREIKUOJANČIŲJŲ SUMAŽĖJO, PROFSĄJUNGA PASIŪLĖ DERYBAS

Jonavos azoto trąšų gamykloje „Achema“ nuo vasario 8-osios tebesitęsiant neterminuotam streikui dalis darbuotojų sugrįžo į darbą, tačiau streikuojantieji nežada atsitraukti ir pasiūlė darbdaviui sėsti prie derybų stalo.

„Šiandien streikuojančiųjų yra 55, žmonės pamažu grįžta į darbą, gamykla veikia įprastu režimu“, – pirmadienį BNS sakė bendrovės atstovė spaudai Jolita Macelytė.

Praėjusį penktadienį administracija skelbė, kad streikuoja 98 žmonės.

Įmonės profesinės sąjungos pirmininkė Birutė Daškevičienė BNS patvirtino, kad dalis streikuojančiųjų atsitraukė, tačiau, jos skaičiavimai, jų vis dar ya apie 100.

„Kol kas tiksliname, kiek darbuotojų grįžo į darbus. Praėjusią savaitę suskaičiavome per 300, šiandien streikuoja apie šimtas, skaičiuojant per visas pamainas, kiek mums pavyko apklausti padalinių, gauti informacijos. Darbovietės duomenys gali skirtis“, – sakė B. Daškevičienė.

Kol kas tiksliname, kiek darbuotojų grįžo į darbus. Praėjusią savaitę suskaičiavome per 300, šiandien streikuoja apie šimtas, skaičiuojant per visas pamainas.

Jos teigimu, profesinė sąjunga ir toliau laikosi pagrindinio reikalavimo ir per savaitgalį parengė darbdaviui siūlymą pradėti derybas.

„Mes iš savo pusės pasiūlėme numatyti derybinio susitikimo laiką, kad galėtume planuoti ir pasiruošti. Kaip besivystytų situacija, turime viduje rasti sprendimą, matant situaciją, skaičius, jau galima ieškoti susitarimo. Dar nežinome, ar kita pusė leisis į derybas, nors jie irgi sakė, kad reikia sėsti prie derybų stalo. Streikas tęsiasi toliau, kol kas jėgų ir entuziazmo užtenka, džiugina darbuotojų pasiryžimas eiti iki galo“, – kalbėjo B. Daškevičienė.

Bendrovės darbuotojų profesinės sąjungos inicijuotas streikas prasidėjo vasario 8-ąją, jį žadama tęsti, kol „Achemos“ vadovybė įvykdys pagrindinį reikalavimą ir pasirašys kolektyvinę sutartį dėl darbo užmokesčio ir kitų sąlygų.

Darbdavius ir darbuotojus derėtis praėjusią savaitę paragino Prezidentūros ir Vyriausybės atstovai.

„Achemoje“ dirba apie 1,3 tūkst. darbuotojų, apie 37 proc. iš jų priklauso profesinei sąjungai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS