Amerikiečių bendrovė už 1 mlrd. eurų įsigijo „Luminor“ banką | KaunoDiena.lt

AMERIKIEČIŲ BENDROVĖ UŽ 1 MLRD. EURŲ ĮSIGIJO „LUMINOR“ BANKĄ

JAV investicijų bendrovės „Blackstone“ vadovaujamas investuotojų konsorciumas pirmadienį užbaigė 60 proc. banko „Luminor“ akcijų įsigijimo sandorį. Dabartiniai banko akcininkai „Nordea“ ir DNB išlaiko atitinkamai po 20 proc. banko akcijų.

Sandorį patvirtinus visoms priežiūros institucijoms, pagrindiniu „Luminor“ akcininku tapo „Blackstone“ vadovaujamas konsorciumas. Į jo sudėtį įeina Abu Dabio investavimo institucijos (ADIA) antrinė įmonė bei kiti investuotojai, teigiama pranešime. 

„Blackstone“ turi sukaupę didelę įmonių pokyčių patirtį, turi tvirtą finansinį stuburą bei pasaulinį talentų tinklą. Visa tai padės „Luminor“ augti kaip didžiausiam regiono nepriklausomam bankui“, – teigia „Luminor“ vadovas Erkki Raasuke.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai

gudrus masonsionistynis zingsnis kad galetu po truputi paralizuoti visu 2 ir 3 saliu darba ir finansus tuo pasiekdami vyrsenybe bet mazas bet kas padengs darbo rezultatus kuriuos gamina zmones o ne bankai? juk popieriaus ir aukso negrausi ir sia produkcija /maisto/ galima pasigaminti mainais i panasia o ginkluotes gamyba nutraukti ir tie gobsus masonoligarhai gal supras kad neviskas auksu perkama?.............

Tik

Tik neverkit kad jie pinigus plauna paskui nes tam ir perkamas tas bankas treciose salyse

SUSIJUSIOS NAUJIENOS