A. Armonaitė pakvietė „Moderna“ kurtis Lietuvoje | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ PAKVIETĖ „MODERNA“ KURTIS LIETUVOJE

  • 4

JAV viešinti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pakvietė vakciną nuo COVID-19 sukūrusią JAV biotechnologijų bendrovę „Moderna“ apsvarstyti galimybes investuoti Lietuvoje.

Tai ji aptarė su vienu įmonės įkūrėjų ir valdybos nariu Robertu Langeriu, pranešė ministerija.

„Nepaisant pandemijos sukeltų neapibrėžtumų, pasaulinių verslo paslaugų centrų metinis augimas Lietuvoje siekia apie 14 proc., o juose šiuo metu dirba per 23 tūkstančius žmonių. Nuosekliai auga ir gyvybės mokslų sektorius, todėl bendrovei „Moderna“ matytume puikias galimybes plėtoti savo veiklą Lietuvoje“, – pranešime sakė A. Armonaitė.

Pasak ministrės, Lietuvoje jau veikiančios biotechnologijų bendrovės, jų indėlis į pasaulinį gyvybės mokslų sektorių, vakcinų gamybą bei aukšta šalies mokslininkų kvalifikacija rodo šios srities pasiekimus.

„Moderna“ šių metų vasarį paskelbė apie planus plėsti komercinę veiklą Belgijoje, Danijoje, Norvegijoje, Nyderlanduose, Lenkijoje ir Švedijoje. Ji turi antrines įmones Italijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Šveicarijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

R. Langeris yra įkūręs apie 40 įmonių, o jo patentai buvo licencijuoti daugiau nei 250 farmacijos, chemijos, biotechnologijų ir medicinos įrenginių kompanijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ingrida

Proto ubage, APSEKLINTOJA pasikviesk. Gal nauda kokia bus

Be

Ufonaute !!!

Mykolas

o ko tik ana šita nabagėlė nekvietė.Už valstybės pinigus keliauja,o naudos nulis.Tai prakeikti konservatoriai dėl savo arogancijos,ypač gabriuko su senelio pakrizenimu,atveda tokias "papandopalas"į politikos aukštumas.Reikia keisti valstybės valdymo modelį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS