A. Armonaitė su „Continental“ vadovais aptarė plėtros planus Lietuvoje | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ SU „CONTINENTAL“ VADOVAIS APTARĖ PLĖTROS PLANUS LIETUVOJE

  • 8

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė Vokietijoje susitiko su automobilių komponentų pramonės milžinės „Continental“ vadovybe ir aptarė plėtros Lietuvoje planus.

Susitikime aptartos įmonės galimybės investuoti į mokslinių tyrimų ir plėtros projektus, taip pat naujų technologijų kūrimą transporto srityje, pranešė ministerija.

Ministrė atkreipė dėmesį į didelę aukštos kvalifikacijos ir reikiamų įgūdžių turinčių specialistų pasiūlą Lietuvoje ir teigė, kad tokių įmonių kaip „Continental“ veikla prisideda prie šalies inžinerijos pramonės ir technologijų sektoriaus augimo.

„Continental“ yra viena didžiausių investuotojų Lietuvoje. Svarbu, kad didžiosios pasaulio įmonės, kuriančios aukštos pridėtinės vertės produktus, renkasi Lietuvą savo veiklai plėsti – tai rodo pasitikėjimą mūsų šalimi“, – pranešime sakė A. Armonaitė.

„Continental Automotive Lithuania“ Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrė prieš keletą metų ir šiuo metu įgyvendina plėtros projektus. Pernai „Continental“ Lietuvoje atidarė ir paslaugų centrą „Continental Tires Business Services“, kuris atlieka duomenų analitikos, procesų valdymo ir administravimo funkcijas.

A. Armonaitė vizito Vokietijoje metu taip pat susitiks su Japonijos informacinių technologijų įmonės „NTT Data“ bei neįvardijamu vieno didžiausių Vokietijos automobilių gamybos pramonės koncernų vadovybėmis aptarti jų investicijų ir plėtros planų Lietuvoje.

Ministrė taip pat dalyvaus Inovacijų klubo (angl. „Innovation Club“) susitikime, kurio metu Lietuvos, Vokietijos, Estijos ir Latvijos ministrai pasirašys susitarimą dėl bendradarbiavimo skaitmenizacijos ir inovacijų srityje.

Vokietija yra didžiausia investuotoja Lietuvoje ir trečia didžiausia Lietuvos prekybos partnerė – pernai apyvarta tarp šalių siekė 9,7 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Tokio

koncerno vadovai - ne su bet kokiais prezidentais kalbasi! Ir jau tikrai ne su vistomis!

Pramone gerai

Iš vatos tik mere parduotuve

Manija

Armonaitė blaškosi - tai į kosmosą, tai į dronus, tai į automatus, tai į genus, tai į padangas, tai į taivanį, tai į japoniją, tai į lustus, tai į narkotikus, tai su vyru, tai su partnere, tai lėkštes daužo, - žodžiu kiekvieną dieną po dešimt naujienų, neveltui jai visos ministerijos per mažai, tai griebiasi ministrės pirmininkės pareigų, tai seimo pirmininkės, tai prezidento, artėja prie pasaulio valdovo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS