A. Armonaitė: su „Starlink“ išmanius verslus galėsime vystyti bet kur | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ: SU „STARLINK“ IŠMANIUS VERSLUS GALĖSIME VYSTYTI BET KUR

JAV kosmoso technologijų kompanijos „SpaceX“ atėjimas į Lietuvą su palydovinio interneto technologija „Starlink“ reiškia, kad išmanius verslus bus galima vystyti bet kur šalyje, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Anot Aušrinės Armonaitės, „Starlink“ Lietuvoje reikš geresnę interneto prieigą atokesnėse teritorijose.

„Vadinasi, kad Lietuvoje išmanius verslus, kuriems reikia geros interneto infrastruktūros, gero prieinamumo, didelio greičio, iš esmės galime vystyti bet kur“, – BNS penktadienį sakė A. Armonaitė.

„Miške, prie ežero esančiame namelyje, visur. Tai yra didelis dalykas ir manau, kad tai svarbu tiek gyventojams, tiek verslui“, – pabrėžė ministrė.

Anot jos, „SpaceX“ atėjimas rodo, kad Lietuva gali pritraukti pačius didžiausius vardus iš Jungtinių Valstijų. Pasak ministrės, kosmoso sektoriaus bendrovės kuria svarbias technologijas įvairiose srityse, todėl gali būti, kad Lietuva sieks pritraukti daugiau šio sektoriaus įmonių.

„Dažnas šypteli išgirdęs mus minint kosmoso sektorių, bet iš tiesų būtent šio sektoriaus inovacijas diegiančios ir vystančios mokslo bei verslo institucijos iš esmės kuria pokytį tokiose srityse, kaip sveikatos, optikos, lazerių technologijos, robotikos, dirbtinio intelekto technologijos, infrastruktūra“, – teigė A. Armonaitė.

Ministrė atkreipė dėmesį, kad darbuotojų relokacijos paketas, kurį kitą savaitę svarstys Seimas, yra svarbus ne tik Baltarusijos, bet ir JAV bei Kanados įmonėms.

„Investicijos iš trečiųjų šalių – tai reiškia, kad kalbame ne tik apie Baltarusijoje esančius IT verslus, apie kuriuos paskutiniu metu labai daug kalbėjome, bet ir Jungtinių Valstijų, Kanados kompanijas, kurios taip pat domisi greitesniais procesais, mažesne biurokratija. Liko paskutinis žingsnelis, kad Seime priimtume įstatymų pakeitimus“, – teigė ji.

BNS penktadienį pranešė, kad „SpaceX“, kurią įkūrė JAV verslo magnatas Elonas Muskas (Ilonas Maskas), įsteigė bendrovė Lietuvoje, kuri vystys palydovinio interneto technologijas. „Starlink“ yra „SpaceX“ dirbtinių žemės palydovų sistemos projektas.

„SpaceX“ į Lietuvą, kartu su vietos verslo bendruomenės pagalba, kvietė susisiekimo ministras Marius Skuodis. Anot jo, Lietuva galėtų būti tiltu palydovinio interneto plėtrai Baltijos šalių ir viso regiono rinkose.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Klpd.

Eik tik, Kosmonaute..:D) Štai kas būna kai aukštame valdžios poste atsiduria budulis minkštu maumuonėliu. Nors save ,,piarinti" ir protinga atrodyt tai sugeba..:D)

Nu jo

Nusiperki už 600$ imtuva ir turi "nemokama" interneta:) Bet kur:) galesi vystiti versla:) Net ir prie ežero:)

Tai valstybe

tik verslas,ar visi pilieciai!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS