„Baltic Petroleum“ iš „Lukoil“ susigrąžins 22 degalines | KaunoDiena.lt

"BALTIC PETROLEUM" IŠ "LUKOIL" SUSIGRĄŽINS 22 DEGALINES

  • 1

Daugiau nei 40 degalinių valdanti mažmeninės prekybos degalais bendrovė "Baltic Petroleum" galės susigrąžinti 22 degalines, kurios šiuo metu priklauso bendrovės "Lukoil Baltija" tinklui.

Leidimą įgyti degalinių kontrolę "Baltic Petroleum" suteikusi Konkurencijos taryba pranešė, kad dėl to nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis ar itin apribota konkurencija atitinkamoje rinkoje.

Pasak "Lukoil Baltijos" vyriausiojo teisininko Audriaus Lukoševičiaus, visos degalinės "Lukoil Baltijai" buvo perduotos pagal 2003 metais su bendrove "Baltic Petroleum" sudarytą jungtinės veiklos sutartį. Dėl 16-os degalinių perėmimo Konkurencijos taryba gegužės mėnesį "Lukoil Baltijai" skyrė 11,8 mln. litų baudą ir įpareigojo pašalinti pažeidimą.

"Realiai Konkurencijos taryba tyrė visų 22-ų degalinių perėmimą, tačiau bauda buvo skirta tik dėl 16-os iš jų. Matyt, argumentų skirti baudą už likusių degalinių perėmimą tyrimo metu nebuvo rasta", - BNS sakė A.Lukoševičius.

Jo teigimu, kada degalinės bus perduotos ir kaip tai bus daroma, priklauso ne nuo "Lukoil Baltijos", o nuo "Baltic Petroleum". Pasak teisininko, kadangi degalinės "Lukoil Baltijos" tinklui buvo perduotos pagal jungtinės veiklos sutartį, nebus mokama už grąžinamas degalines.

22 degalinės yra Palangoje, Šilalėje, Priekulėje, Šeduvoje, Radviliškyje, Trakuose, Varėnoje, Vilniuje, Šalčininkuose, Kaune, Prienuose, Šakiuose, Jurbarke, Alytuje, Kėdainiuose, Lazdijuose ir Raseiniuose.

Praėjusių metų pabaigoje "Baltic Petroleum" valdė 43 degalines.

"Baltic Petroleum" pernai gavo 253,572 mln. litų audituotų pajamų (7 proc. daugiau nei 2012 metais), jos grynasis pelnas išaugo 81,1 proc. iki 16,649 mln. litų.

100 proc. "Baltic Petroleum" akcijų priklauso Vilniaus įmonei "Spectator", kurią valdo Kipre registruota bendrovė "Flaster Investment".

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Panemunė

Dar galėtų daugiau mumijų įdarbinti, kaip Vaidoto g. Panemunėje, atgrasūs darbuotojai nei labas nei viso gero, tipiški kauniečiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS