Baro savininkui už nelegalius darbuotojus – 5 tūkst. eurų bauda | KaunoDiena.lt

BARO SAVININKUI UŽ NELEGALIUS DARBUOTOJUS – 5 TŪKST. EURŲ BAUDA

Sostinės baro „Gangs and Roses“ (buvęs „Champions“) savininkas Vilniaus apylinkės teisme pripažintas kaltu padaręs administracinius nusižengimus.

Jis nelegaliai darbino darbuotojus bei nevykdė Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) inspektorių nurodymų pateikti reikiamą informaciją apie įmonės veiklą. Už tai baro savininkui skirta 5 tūkst. eurų bauda, pranešė inspekcija.

Istorija prasidėjo 2017 m. liepą, kai pagal gautą skundą VDI inspektoriai atliko tikrinimą tuomečiame „Champions“ bare, priklausančiame įmonei „Ardartas“, rašoma VDI pranešime.

Patikrinimo metu nustatyti 2 nelegaliai dirbę asmenys. Įmonės vadovas taip pat buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn dėl inspektorių teisėtų nurodymų nevykdymo - jis nepateikė prašomų dokumentų.

Tų pačių metų gruodį dėl įmonės „Ardartas“ gautas dar vienas skundas, kurio pagrindu buvo atliktas inspektavimas minėtame bare, tik nauju pavadinimu „Gangs and Roses“. Tikrinant barą nustatyti jau kiti 2 nelegaliai dirbę asmenys. Taip pat vėl pasikartojo situacija dėl informacijos VDI inspektoriams nepateikimo. Įmonės vadovas buvo dar kartą patrauktas administracinėn atsakomybėn.

Kadangi iki šių metų pradžios VDI nesulaukė iš įmonės savininko reikiamų dokumentų, byla perduota Vilniaus apylinkės teismui. Čia pripažinti vadovo padaryti nusižengimai, o 5 tūkst. eurų bauda įmonės savininkui teismo sprendimu skirta, nes pažeidimai buvo vykdomi pakartotinai.

Teismo metu taip pat išaiškinta, kad vienas iš bare nelegaliai dirbusių asmenų teikė melagingą informaciją VDI inspektoriams - tai minėtas asmuo vėliau ir pats nurodė teismo metu. Teismas nusprendė, kad jis galimai padarė nusikalstamą veiką. Tai reiškia, kad šis asmuo galės būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Vilniaus apylinkės teismo sprendimą įmonės savininkas apskundė Vilniaus apygardos teismui. Tačiau neseniai teismas priėmė sprendimą skundo netenkinti ir paliko galioti pirmosios instancijos sprendimą, praneša VDI.

Inspekcija primena, kad VDI šių metų pradžioje atliko 12 Vilniaus naktinių klubų tikrinimą. Daugelyje iš jų taip pat nustatyti įdarbinimo bei neteisėtos komercinės veiklos pažeidimai.

Viešbučiuose, restoranuose nustatomų nelegaliai dirbančiųjų skaičius per pastaruosius penkerius metus sudaro 4-6 proc. visų nustatomų nelegaliai dirbančiųjų.

Pernai VDI iš viso atliko beveik 8 tūkst. nelegalaus (neteisėto) darbo, įskaitant ir darbo bei poilsio laiko apskaitos pažeidimus, inspektavimų. Palyginti su 2016 m., buvo nustatyta daugiau nei trečdaliu daugiau nelegaliai (neteisėtai) dirbusių asmenų.

Atsižvelgdama į išaugusias statybų apimtis, didėjantį nustatomų nelegaliai dirbusių užsienio šalių piliečių skaičių, ypač statybų sektoriuje, daugiausia nelegalaus (neteisėto) darbo inspektavimų VDI 2017 m. atliko rizikingiausiame statybos ekonominės veiklos sektoriuje. Šiame sektoriuje buvo nustatyta ir daugiausiai nelegaliai (neteisėtai) dirbusių asmenų - 854 (daugiau nei pusė visų 2017 m. nustatytų nelegaliai (neteisėtai) dirbusių asmenų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Netikiu tarnybų efektyviu darbu

O apsauginiai įdarbinti kutie stovi prie barų naktimis?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS