Biokuro birža tinka ne visiems rinkos dalyviams | KaunoDiena.lt

BIOKURO BIRŽA TINKA NE VISIEMS RINKOS DALYVIAMS

Energijos išteklių birža "Baltpool" šiemet įjungė antrąją pavarą - juda greitėdama, tačiau dalis nusvilusių biokuro pardavėjų jau svarsto galimybę atsisakyti verslo, jai tapus privaloma rinkos dalimi, ketvirtadienį rašo "Lietuvos žinios".

"Vieną kartą pabandėme prekiauti biržoje ir daugiau tikrai negrįšime. Patyrėme vien nuostolių. Neturiu nieko prieš "Baltpool", gal kitiems ten gerai, bet mes patyrėme nuostolių būtent dėl prekybos anonimiškumo ir, matyt, pirkėjo nesąžiningumo", - teigė biokuru prekiaujančios Kauno "Grastos" vadovas Kazys Algimantas Stasiūnas.

Anot jo, įmonė, sudariusi sandorį, tik nuvežusi prekę sužinojo, kad jos produkcija pirkėjui nelabai tinka, tinka. Be to, pasak jo, neteisingai buvo įvertintas sandorio pelningumas, dėl ko įmonė iš viso patyrė 15 tūkst. litų nuostolių.

"Baltpool" vadovė Laura Žalaitė teigė, kad nesutarimų biržoje pasitaiko, todėl tiekėjas gali reikalauti, kad būtų paimtas biokuro mėginys, kuris būtų tiriamas kilus ginčui: "Biokuro kokybės reikalavimus nustatėme atsižvelgdami į katilinių kokybės reikalavimus. Jei pristatomas kuras jų neatitinka, kyla grėsmė sugadinti įrenginius. Todėl ir yra numatytos griežtos baudos už reikalavimų nevykdymą".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS