„Carlsberg“ grupė skiria 10 mln. eurų paramą Ukrainai | KaunoDiena.lt

„CARLSBERG“ GRUPĖ SKIRIA 10 MLN. EURŲ PARAMĄ UKRAINAI

  • 0

„Carlsberg“ grupės ir jai priklausančių „Carlsberg“ bei „Tuborg“ fondų skiriama finansinė parama – 75 mln. daniškų kronų (apytikriai 10 mln. Eur) – bus paaukota tarptautinėms organizacijoms, kurios teikia humanitarinę pagalbą nuo Rusijos karo nukentėjusiems Ukrainos žmonėms. Tikimasi, jog skiriamos lėšos reikšmingai prisidės prie humanitarinės krizės švelninimo šiuo ukrainiečiams itin sudėtingu karo laikotarpiu.

Prie paramos Ukrainai aktyviai prisidėti pasiūlyta ir „Carlsberg“ grupės darbuotojams, pervedant lėšas ukrainiečius gelbstinčiam Raudonajam Kryžiui, o „Carlsberg“ grupė įsipareigojo padvigubinti šią sumą.

Grupės valdomos alaus daryklos Ukrainoje dėl darbuotojų saugumo buvo uždarytos vos tik prasidėjus Rusijos agresijai. „Carlsberg“ darykloje Lvove įkūrė centrą, suteikiantį prieglobstį keliems šimtams „Carlsberg Ukraine“ darbuotojų ir jų artimųjų iš visos Ukrainos. Bendradarbiaudama su vietos valdžios institucijomis, „Carlsberg“ ieško sprendimų, kaip padėti Lvovo gyventojams daryklose esančiais ištekliais, pavyzdžiui, vandenį ir grūdus panaudojant duonos gamybai, o padedant kolegoms iš „Carlsberg“ Lenkijoje, organizuoja apgyvendinimą ir suteikia paramą karo pabėgėliams iš Ukrainos, kirtusiems Lenkijos sieną.

Nuo pirmosios Rusijos karo veiksmų Ukrainoje dienos „Carlsberg“ įmonės Baltijos šalyse – „Švyturys-Utenos alus“, „Aldaris“ ir „Saku“ – sustabdė bet kokius naujus pirkimus Rusijoje ir Baltarusijoje, šią savaitę nutraukia ir visų Baltijos šalių eksportą tiek Rusijos, tiek Baltarusijos kryptimi.

Lietuvoje veikiantis „Švyturys-Utenos alus“, siekdamas padėti nuo karo vis labiau kenčiantiems Ukrainos civiliams, finansiškai prisidėjo prie ukrainiečių pajėgas fronte stiprinančios organizacijos „Blue / Yellow“, taip pat parėmė „Stiprūs kartu“ organizaciją. Šiandien į Ukrainą iškeliavo ir „Švyturio-Utenos alaus“ vilkikas su geriamuoju vandeniu, skirtu pabėgėliams ir šalies kovotojams.

Gairės: Carlsberg, karas Ukrainoje, parama
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS