„Čili picos“ eksperimentas: valgytojai patys nustatinėjo kainą | KaunoDiena.lt

„ČILI PICOS“ EKSPERIMENTAS: VALGYTOJAI PATYS NUSTATINĖJO KAINĄ

Prieš savaitę restoranų tinklas „Čili pica“ pakvietė savo lojalius klientus į eksperimentą. Skirtinguose Lietuvos miestuose esančių keturių restoranų lankytojams buvo pasiūlyta paragauti sezono naujovių – itališkų „Piegata“ picų – ir patiems nustatyti jų kainą. Eksperimento metu restoranų svečiai suvalgė beveik 200 picų, įvertinę jas nuo 1 cento iki 40 litų.

Aktyviausiai eksperimente dalyvavo kauniečiai, kurie prekybos centre „Molas“ esančiame „Čili pica“ restorane įveikė net 74 picas, tuo tarpu dosniausi buvo klaipėdiečiai, vidutiniškai už picą sumokėję 5,56 Lt. Būtent klaipėdiečiai už naująsias picas mokėjo didžiausias sumas, siekiančias 20, 30 ir net 40 litų. Dažniausia kaina, kurią nustatydavo eksperimento dalyviai visuose miestuose – 1 litas.

“Sudalyvauti šiame eksperimente kvietėme „Draugų” ar „Mylimiausia“ korteles turinčius gyventojus bei visus šių restoranų lankytojus. Rezultatas mus nustebino – planavome, kad didžioji dalis svečių pasinaudos galimybe paskanauti naujų picų mokėdami už jas simbolinį vieną centą, tačiau tikrai nemaža dalis klientų rinkosi didesnes sumas, o kiti tikino, jog picos vertos gerokai daugiau, tačiau nustatinėdami kainą jie nori pasinaudoti proga ir sutaupyti. Dėl vieno dalyko nuomonės sutapo – beveik visi eksperimento dalyviai naujųjų „Piegata“ picų kokybę įvertino aukščiausiais balais“, - sako „Čili pica“ direktorius Saulius Jonaitis.

Eksperimentas vyko prekybos centre „Europa“ Vilniuje, prekybos centre „Molas“ Kaune, prekybos centre BIG Klaipėdoje ir Palangoje esančiuose „Čili pica“ restoranuose. Jo, dalyviai rinkosi vieną iš keturių naujųjų „Piegata“ picų su malta jautiena, tunais, rūkyta arba kepta vištiena. Didžiausio populiarumo sulaukė picos su malta jautiena ir kepta vištiena. Buvo ir tokių atvejų, kai eksperimente dalyvavę žmonės vėliau sugrįžo, norėdami paragauti jau kitos rūšies „Piegata“ picą.

Picos „Piegata“ – itališka „Čili picos“ pavasario sezono naujovė, sukurta bendradarbiaujant su itališkos virtuvės profesionalais. Be to, šiame procese aktyviai dalyvavo patys klientai ir restoranų darbuotojai, sudarinėjant picų receptūrą buvo atsižvelgta į degustacijų metu jų išsakytus pasiūlymus. Itališkos „Piegata“ picos yra perlenkiamos iškeptos ir tik tuomet užpildomos šviežiomis salotomis bei daržovėmis. Iš keturių rūšių pagal ypatingą receptūrą pagamintų „Piegata“ picų savo mėgstamiausią išsirinks tiek aštraus maisto, tiek vegetariškų patiekalų mėgėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Karolis

Labai nemandagus personalas, pasiule valgyti namie. Cili pica gedimino prospekte Vilniuje. Lygiai pries savaite Vilniaus gatveje Vilniuje teko laukti padavejos virs 10 min, neistverus nuejom i submarina kur uzsakyma prieme is karto. Darykite isvadas, rinkdamiesi personala

SUSIJUSIOS NAUJIENOS