Dalį naujo Šiaulių tardymo izoliatoriaus statys „Versina“ | KaunoDiena.lt

DALĮ NAUJO ŠIAULIŲ TARDYMO IZOLIATORIAUS STATYS „VERSINA“

  • 0

Dalį naujojo Šiaulių tardymo izoliatoriaus pastatų už 8,7 mln. eurų statys Vilniaus statybų bendrovė „Versina“. Įmonė ir izoliatorius šią savaitę pasirašė administracinio, medicinos ir paskirstymo pastatų rangos sutartį – pagal ją darbai turi būti atlikti iki 2019 metų sausio pabaigos.

„Versina“ dalyvavo ir ankstesniame Kalėjimų departamento skelbtame konkurse, kurį dėl įvairių pažeidimų nutraukti nurodė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

VPT vadovė Diana Vilytė BNS penktadienį sakė, jog rugsėjį antrą kartą paskelbus konkursą, tarnyba negavo jokių pretenzijų ar signalų, kad jis galėtų būti neskaidrus, todėl pirkimo nebetikrino. Be to, perkančioji organizacija konsultavosi su VPT ir atsižvelgė į jos rekomendaciją skaidyti pirkimą į kelias dalis.

Pasak D. Vilytės, pirmasis konkursas buvo preliminarios 30 mln. eurų vertės, o pastarasis – 9 mln. eurų. Todėl tikėtina, kad bus skelbiami dar keli konkursai.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotojas Paulius Žvaliauskas sakė, kad „Versina“ statys tik dalį izoliatoriaus pastatų, todėl ateityje bus skelbiama daugiau konkursų.

„Tas naujas tardymo izoliatorius kaip visas vienetas po šio pirkimo funkcionuoti negalės, nes tiesiog dar nėra gyvenamųjų patalpų, dar turi būti keletas konkursų, jie turės įvykti netolimoje ateityje“, – BNS sakė P. Žvaliauskas.

Konkurse dar dalyvavo bendrovės „Irdaiva“, „LitCon, „Eikos statyba“, „HSC Baltic“, „Infes“, skelbiama centriniame viešųjų pirkimų portale. Pasak ataskaitos, „Irdaivos“ pasiūlymas atmestas, nes neatitiko reikalavimų, o apie kitų dalyvių pasiūlymus informacijos nėra.

Radusi nemažai pažeidimų, VPT birželį įpareigojo Kalėjimų departamentą nutraukti 2016 metų kovą skelbtą rangos konkursą. „Versina“ tuomet pasiūlė didžiausią – 35,5 mln. eurų – kainą ir užėmė trečią vietą.

Iš konkurso, atmetus pasiūlymus, buvo pašalinti du mažesnę kainą siūlę dalyviai – bendrovių „Kongera“, „Orestinos montažas“, „NRG Sites“, „RNDV Group“ grupė (28,4 mln. eurų) ir bendrovė „LitCon“ (30,8 mln. eurų). Todėl reali pretendentė laimėti konkursą buvo „Versina“.

Konkursas vyko, Kalėjimų departamentui vadovaujant Živilei Mikėnaitei – ji iš pareigų pasitraukė dėl galbūt neskaidrių viešųjų pirkimų, vykstant tyrimui dėl jos veiklos.

Šiaulių tardymo izoliatorių iškelti iš miesto centro į Ginkūnų seniūnijos Malavėniukų kaimą planuota jau 2014-aisiais, tuomet Vyriausybė projektui ketino skirti apie 14,8 mln. eurų. Tačiau jau 2015-aisiais planuojamas pastatų plotas padidėjo beveik dukart, o lėšų poreikis išaugo iki 39,8 mln. eurų.

Izoliatoriuje turėtų iškilti 5 korpusai: kontrolės ir praleidimo punktas, administracijos, paskirstymo, karantino, maisto ruošos, medicinos ir skalbyklos kompleksas, taip pat sporto ir gamybos korpusai, katilinė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS